Ευρεία αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό ακραίων ισλαμιστών στη Γερμανία

%ce%b1%cf%83%cf%84%cf%85%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%ce%b3%ce%b5%cf%81%ce%bc%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%b1-201Η γερμανική αστυνομία ξεκίνησε μια επιχείρηση εναντίον τεμενών, διαμερισμάτων και γραφείων σε δέκα γερμανικά κρατίδια σήμερα, αφού η κυβέρνηση έθεσε εκτός νόμου οργάνωση την οποία κατηγορεί ότι προσπαθεί να στρατολογήσει μαχητές για το Ισλαμικό Κράτος, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκπρόσωπος του υπουργείου χαρακτήρισε την «Πραγματική Θρησκεία» (DWR) ως μια οργάνωση που στρατολογεί μαχητές για το ΙΚ, αν και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι σχεδίαζε επιθέσεις.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ εκτιμά ότι η οργάνωση παραβιάζει το σύνταγμα της χώρας και υποκινεί μίσος, πρόσθεσε η εκπρόσωπος. Ο ίδιος ο υπουργός αναμένεται να κάνει ανακοινώσεις σχετικά αργότερα σήμερα.

Επικεφαλής της οργάνωσης είναι ο Ιμπραήμ Αμπού Νάγκι ένας αυτοαποκαλούμενος ιεροκήρυκας ο οποίος γεννήθηκε το 1964 σε έναν καταυλισμό Παλαιστίνιων προσφύγων και θεωρείται ένας από τους κύριους σαλαφιστές στη Γερμανία.

Η οργάνωση προχωρά στη διανομή κορανίων μέσω μιας δράσης με το σύνθημα «Διάβασε!», την οποία οι αρχές έχουν χαρακτηρίσει «το πιο ισχυρό δίκτυο των ακραίων σαλαφιστών» και τον Αμπού Νάγκι έναν από τους δέκα πιο σημαντικούς στρατολόγους των σαλαφιστών στη Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία.

Μόνο στο κρατίδιο αυτό διανεμήθηκαν πέρυσι 350 αντίτυπα του Κορανιού, ενώ οι γερμανικές αρχές εκτιμούν ότι συνολικά στη Γερμανία έχουν διανεμηθεί περίπου 3 εκατομμύρια αντίτυπα. Η δράση της DWR έχει επεκταθεί και σε γειτονικές χώρες, όπως η Αυστρία και η Ελβετία.

Τα τελευταία πέντε χρόνια νεαροί γενειοφόροι άνδρες ντυμένοι στα λευκά μοιράζουν στις μεγάλες γερμανικές πόλεις μεταφράσεις του κορανιού με το σύνθημα: «Διάβασε! Στο όνομα του κυρίου που σε δημιούργησε». Η οργάνωση ισχυρίζεται ότι με αυτό τον τρόπο θέλει να δώσει την ευκαιρία στους ανθρώπους να γνωρίσουν το ισλάμ ώστε να σχηματίσουν δική τους γνώμη για τη θρησκεία.

Σύμφωνα με την υπηρεσία πληροφοριών της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, ένας στους πέντε ανθρώπους που έφυγαν από τη Γερμανία για να πολεμήσουν στη Συρία και το Ιράκ είχε σχέση με τη δράση του «Διάβασε!».

«Το μήνυμα προς τους ακραίους ισλαμιστές είναι ξεκάθαρο: δεν ανεχόμαστε φανατικούς που προσπαθούν να ριζοσπαστικοποιήσουν νεαρούς και να τους στείλουν να πολεμήσουν στη τζιχάντ», δήλωσε ο Πέτερ Μπόιτ υπουργός Εσωτερικών της Έσσης, όπου πραγματοποιήθηκαν κάποιες από τις επιδρομές.

«Με την απαγόρευση της οργάνωσης εξαλείφθηκε μια μεγάλη πηγή ριζοσπαστικοποίησης σε όλη τη χώρα. Όσοι διασπείρουν μηνύματα μίσους δεν μπορούν να κρύβονται πίσω από την ανεξιθρησκεία», πρόσθεσε.

Σχετικά Νέα