Δημοσιεύθηκε στις: Πα, Ιούν 3rd, 2016

ΕΣΑμεΑ: Να συμμορφωθούν οι τράπεζες για το ακατάσχετο των αναπηρικών επιδομάτων

2421581Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ΕΣΑμεΑ έχει γίνει δέκτης παραπόνων από άτομα με αναπηρία, στους οποίους η ΔΟΥ έχει προβεί, μέσω των τραπεζών, σε δέσμευση χρηματικού ποσού για οφειλές, σε λογαριασμούς τους οι οποίοι είναι κάτω από 1.250 ευρώ και στους οποίους κατατίθενται αναπηρικά επιδόματα.
Επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, απευθύνει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), αναφορικά με ένα σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει με το ακατάσχετο των τραπεζικών λογαριασμών, στους οποίους κατατίθενται τα επιδόματα αναπηρίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ΕΣΑμεΑ έχει γίνει δέκτης παραπόνων από άτομα με αναπηρία, στους οποίους η ΔΟΥ έχει προβεί, μέσω των τραπεζών, σε δέσμευση χρηματικού ποσού για οφειλές, σε λογαριασμούς τους οι οποίοι είναι κάτω από 1.250 ευρώ και στους οποίους κατατίθενται αναπηρικά επιδόματα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η συνομοσπονδία απευθύνθηκε και σε συγκεκριμένη τράπεζα, για την οποία έχει γίνει συγκεκριμένη καταγγελία και συνεχίζει να δεσμεύει ποσά από λογαριασμούς που έχουν δηλωθεί ως ακατάσχετοι ή που έχουν υπόλοιπα πολύ μικρότερα του ελάχιστου ορίου προστασίας των 1.250 ευρώ που ορίζει ο νόμος.

Για να πάψει δια παντός αυτή η κατάσταση, η ΕΣΑμεΑ ζητά την έκδοση διευκρινιστικής εγκυκλίου από το υπουργείο Οικονομίας, που να χαρακτηρίζει ρητά και απόλυτα ως ακατάσχετους, ακόμα και αν δεν έχουν δηλωθεί, τους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν υπόλοιπα κάτω των 1.250 ευρώ και στους οποίους κατατίθενται αναπηρικά επιδόματα.

 

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo