Δημοσιεύθηκε στις: Πε, Ιούν 2nd, 2016

Ερώτηση ΝΔ για τις offshore

τρυρυΕρώτηση προς τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Επικρατείας Ν. Παππά, τον υπουργό Δικαιοσύνης και τον υπουργό Οικονομικών κατέθεσαν 38 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή -όπως αναφέρουν- «τις πρόσφατες, αλλεπάλληλες, σκανδαλώδεις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την υπόθεση ‘ΣΥΡΙΖΑ offshore’».

Οι βουλευτές της ΝΔ, με επικεφαλής τον Λευτέρη Αυγενάκη, καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι επιχείρησε να ξεπεράσει το ένα σκόπιμο λάθος με ένα μεγαλύτερο, καθώς η νέα ρύθμιση έχει πολλά προβλήματα από πλευράς συνταγματικής και ενωσιακής νομιμότητας.

Όπως επισημαίνουν στην ερώτησή τους «από τις 26/8/2015 δεν έχει απαντήσει κανείς από τους ερωτώμενους σε παλαιότερη ερώτηση 18 βουλευτών της ΝΔ με ΑΠ: 4600/26-8-2015, με θέμα έρευνα για την συμμετοχή μελών της κυβέρνησης σε εξωχώριες (offshore) εταιρείες» και τονίζουν ότι «οι πάντες αντιλαμβάνονται ότι η σιωπή της κυβέρνησης και ο εν γένει χειρισμός της επί της υπόθεσης της αμνήστευτης των κατόχων offshore, συνδέονται».

Τέλος, οι βουλευτές της ΝΔ ερωτούν μεταξύ άλλων «τι γνωρίζει η κυβέρνηση για τα ‘πόθεν έσχες’ των χρήσεων 2013, 2014 και 2015 και σπεύδει να νομοθετήσει αρχικά τη δυνατότητα συμμετοχής αξιωματούχων σε εξωχώριες (offshore) εταιρείες και στη συνέχεια δίμηνη προθεσμία για τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων;».

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo