Ερώτηση Μανιάτη σε Σταθάκη: 250.000 καταναλωτές εκτός Κοινωνικού Τιμολογίου

Ερώτηση προς τον υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Γ. Σταθάκη για τους καταναλωτές που βρίσκονται εκτός Κοινωνικού Τιμολογίου κατέθεσε ο βουλευτής της ΔΗΣΥ, Γιάννης Μανιάτης.

Ο κ. Μανιάτης σημειώνει στην ερώτηση του ότι συνολικά 250.000 καταναλωτές βρίσκονται εκτός Κοινωνικού Τιμολογίου και ζητά να μάθει πόσοι είναι ανά νομό σε όλη τη χώρα;

Ολόκληρη η ερώτηση:

Προς: Τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Γ. Σταθάκη

Θέμα: “250.000 καταναλωτές εκτός Κοινωνικού Τιμολογίου. Πόσοι ανά νομό σε όλη τη χώρα;”

Κύριε Υπουργέ,

σύμφωνα με αξιόπιστα στοιχεία, ένας αριθμός 230-250.000 καταναλωτών, δικαιούχων του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) βρίσκεται εκτός των νέων ειδικών ρυθμίσεων που αποφασίσατε. Ως αποτέλεσμα, αναμένεται οι λογαριασμοί ρεύματος να εκτιναχθούν έως και 42%, όσο και η μέγιστη έκπτωση την οποία κι έχασαν οι οικογένειες αυτές.

Το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο ήταν μια πρωτοβουλία της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ που πήραμε το 2011, με σκοπό να ενισχυθούν τα οικονομικά ασθενέστερα νοικοκυριά. Μάλιστα ήμασταν η πρώτη κυβέρνηση της Ε.Ε. που αποφάσισε να δώσει εκπτώσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα με βάση εισοδηματικά κριτήρια. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως καταψήφισε τις σχετικές αυτές προβλέψεις.

Μέχρι το Δεκέμβριο του 2014 είχαν ενταχθεί στο ΚΟΤ 700.000 οικογένειες. Ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Α. Τσίπρας, και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μας κατηγορούσαν τότε ότι δεν είμαστε αρκετά ευαίσθητοι κι έπρεπε να διευρύνουμε ακόμη περισσότερο τα κριτήρια ώστε να ενταχθούν και άλλες κοινωνικές ομάδες.

Μάλιστα, ο κ. Α. Τσίπρας καλούσε τους πολίτες να μην πληρώνουν καθόλου τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Είναι προσωπικά υπεύθυνος και υπόλογος για το σημερινό οικονομικό αδιέξοδο τόσο της ΔΕΗ όσο και των νοικοκυρών.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ παρέλαβε το 2015 χρέη πολιτών προς τη ΔΕΗ ύψους 1,5 δις € και σήμερα τα έχει εκτινάξει στα 3,1 δις €.

Παρ’ όλα αυτά, τώρα θέτει εκτός ΚΟΤ άλλες 250.000 οικογένειες, που προφανώς δεν ανήκουν στα υψηλά εισοδήματα.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1.       Πόσοι είναι οι σημερινοί δικαιούχοι του ΚΟΤ και πόσοι ήταν τον Ιανουάριο του 2015;

2.       Ανά νομό της χώρας, πόσοι ήταν οι δικαιούχοι τον Ιανουάριο του 2015 και πόσοι έχουν ενταχθεί σήμερα;

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα