Ερντογάν: Αφήσαμε τις κακές σχέσεις με την ΕΕ πίσω μας

Ως σύμμαχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που χρειάζεται την υποστήριξή της για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και πολέμιος της τρομοκρατίας εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε μετά τη σύνοδο ΕΕ-Τουρκίας στη Βάρνα της Βουλγαρίας.

«Η ΕΕ που επιθυμεί να γίνει μια παγκόσμια δύναμη δεν θα πρέπει να παραβλέψει την Τουρκία γιατί στην γεωγραφική θέση έχει μεγάλη δυναμική και Ιστορία. Με τα σημερινά δεδομένα έχει ενδιαφέρον στην ενέργεια και στο εμπόριο» είπε ο Τούρκος πρόεδρος ενώ επανέφερε το θέμα της Visa για τους Τούρκους πολίτες, ζητώντας να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ώστε να προχωρήσει η ελεύθερη διακίνησή τους στα ευρωπαϊκά σύνορα.

Σχετικά με τις επιχειρήσεις στο Αφρίν και την τρομοκρατία, ο Ερντογάν είπε: «Σημαντικό θέμα για εμάς είναι το θέμα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας. Η Τουρκία είναι στο στόχαστρο πολλών τρομοκρατικών οργανώσεων και δίνει αγώνας εντός και εκτός των συνόρων τους. Έχουμε εκτελέσει τρομοκράτες σε μεγάλο βαθμό, αλλά αυτό δεν το κάνουμε μόνο για την Τουρκία, αλλά και για την ασφάλεια της Ευρώπης. Η Τουρκία να μην επικρίνεται. Δείχνουμε τη δέουσα προσοχή στα ανθρώπινα δικαιώματα και στον άμαχο πληθυσμό.»

Υπενθυμίζεται ότι η πολιορκία και κατάκτηση της συριακής πόλης Αφρίν έγινε με αιχμή το ότι η Τουρκία τη θεωρεί «κυψέλη» Κούρδων τρομοκρατών.

Σχετικά Νέα