Δημοσιεύθηκε στις: Σα, Ιούν 4th, 2016

Ερντογάν:Δεν έχει καμία αξία η αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τη γερμανική Βουλή

ιθιοθοιΗ απόφαση της γερμανικής Βουλής δεν έχει «καμία αξία», δήλωσε ο κ. Ερντογάν σε δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν στην περιοδεία του στην Αφρική, διευκρινίζοντας όμως ότι είναι «πολύ νωρίς» για αποφάσεις σχετικά με οικονομικές ή διπλωματικές ποινές σε βάρος του Βερολίνου. «Το να ενεργήσουμε με θυμό δεν μας αξίζει», είπε.

Ο κ. Ερντογάν άφησε προσωπικές αιχμές εναντίον της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, η οποία απείχε από την ψηφοφορία, λέγοντας ότι θα προτιμούσε να την είχε δει να ρίχνει την ψήφο της. «Αναρωτιέμαι τώρα, μετά από αυτή την απόφαση, πώς γερμανοί αξιωματούχοι θα κοιτούν στα μάτια εμένα και τον πρωθυπουργό μας».

Ο τούρκος πρόεδρος διαμήνυσε πάντως ότι η κόντρα με τη Γερμανία είναι ξεχωριστή από τη σχέση της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη στιγμή που Βρυξέλλες και Άγκυρα βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των θεωρήσεων στα τουρκικά διαβατήρια, ως αντάλλαγμα για την τουρκική συνεργασία στην προσφυγική κρίση.

«Πρέπει να θεωρούμε το ζήτημα ως ένα που συνδέεται με τη Γερμανία. Δεν θα ήταν σωστό να το δούμε ως θέμα που αφορά την Τουρκία και την Ε.Ε.», είπε, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ο κ. Ερντογάν ωστόσο υποστήριξε ότι υπάρχουν κύκλοι στη Γερμανία που θέλουν να βλάψουν την Τουρκία. «Έχω ήδη πει ότι η στάση ορισμένων τμημάτων στη Γερμανία εναντίον της Τουρκίας είναι απαράδεκτη. Αυτή η σχολή ακολουθεί κάποιες επιχειρήσεις εναντίον της Τουρκίας», ανέφερε.

Υποστήριξε ότι σε αυτούς τους κύκλους εμπλέκονται και γερμανικά μέσα ενημέρωσης, προσθέτοντας ότι οι περισσότεροι εχθρικοί κύκλοι έχουν και τουρκικές διασυνδέσεις.

 

 

 

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo