Δημοσιεύθηκε στις: Δε, Φεβ 22nd, 2016

Εργαζόμενοι απέκλεισαν την είσοδο του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων

590_486d045bcb8e968b2284fd252b87cf3dΣε συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων στην οδό Σταδίου πραγματοποιούν από το πρωί της Δευτέρας εργαζόμενοι του Δημοσίου Τομέα, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο προωθούμενο σχέδιο της κυβέρνησης για τη συγχώνευση των ταμείων του δημοσίου με το ΙΚΑ.

Στη συγκέντρωση βρίσκεται και η ΑΔΕΔΥ, η οποία στηρίζει τη διαμαρτυρία των εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα που έχουν αναρτήσει πανό στο κτίριο.

Η συγχώνευση των ταμείων των δημοσίων υπαλλήλων θα επιφέρει «ξαφνικό θάνατο», υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι και ζητούν από την κυβέρνηση να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που διαλύει, όπως αναφέρουν, την κοινωνική ασφάλιση, να προχωρήσει άμεσα στην ανακεφαλαιοποίηση των ταμείων και να εγκαταλείψει κάθε σκέψη για εφαρμογή ρήτρας μηδενικού ελλείμματος ή συντελεστή βιωσιμότητας.

Η ΑΔΕΔΥ υπενθυμίζει ότι τα ταμεία των δημοσίων υπαλλήλων στηρίζονται αποκλειστικά στις εισφορές των υπαλλήλων ύψους 9%, επί των αποδοχών τους και ότι το σχέδιο αυτό έρχεται να ολοκληρώσει την απαξίωση των ταμείων με ευθύνη και των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με τη δρομολόγηση κατ’ ουσίαν κατάργησής τους.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo