Επιταχύνονται οι διαδικασίες εκλογής προέδρου στη ΝΔ

meimarakiss-708

Ξεκινούν από σήμερα, Τρίτη, και θα ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατόν οι διαδικασίες εκλογής προέδρου της ΝΔ, μετά την εκλογική ήττα της Κυριακής.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση από τη Συγγρού, η απόφαση ελήφθη μετά από συνεργασία που είχαν το βράδυ της Δευτέρας, ο πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Μεϊμαράκης και ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, Ανδρέας Παπαμιμίκος.Μέσα στα επόμενα 24ωρα αναμένεται να συγκληθεί η κεντρική εφορευτική επιτροπή του κόμματος, προκειμένου να αποφασιστεί το χρονοδιάγραμμα για την ανάδειξη του νέου αρχηγού.Για να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, όπως η εγγραφή των μελών στους καταλόγους της ΝΔ απαιτούνται τουλάχιστον δύο μήνες.

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ωστόσο,αναμένεται να ζητήσει την επίσπευση των εσωκομματικών διαδικασιών στην πρώτη συνεδρίαση των κομματικών οργάνων που θα γίνει τις επόμενες ημέρες.Το συνέδριο για την εκλογή προέδρου έχει αποφασιστεί να γίνει τον Μάρτιο του 2016. Δεν αποκλείεται, όμως, να διεξαχθεί τους τελευταίους μήνες του χρόνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εκλογή προέδρου θα γίνει από τη βάση σε περίπου ενάμιση μήνα.

Σχετικά Νέα