Δημοσιεύθηκε στις: Σα, Ιούλ 4th, 2015

Επιστολή μελών Κογκρέσου προς ΔΝΤ -«Να δείξετε ευελιξία…»

Δέκα μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου σε  επιστολή τους προς το ΔΝΤ  συστήνουν να υπάρξει ευελιξία ως προς το ελληνικό ζήτημα,διότι σε περίπτωση μη συμφωνίας όπως τονίζουν δεν θα υπάρξει πλήγμα μόνο στην ελληνική οικονομία ή στην ευρωπαϊκή, αλλά και στην παγκόσμια .

 

αρχείο λήψης (1)

 

 

 

 

 

«Σας στέλνουμε την επιστολή γιατί ανησυχούμε για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, των οποίων το ΔΝΤ είναι μέλος. Σε περίπτωση μη συμφωνίας δεν θα υπάρξει μόνο πλήγμα στην ελληνική και ευρωπαϊκή οικονομία αλλά και στην παγκόσμια. Οι παρατεταμένες διαπραγματεύσεις και η πιστωτική ασφυξία που έχουν επιβληθεί στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα ώστε να αναγκάσει τους Έλληνες σε παραχωρήσεις, έχουν οδηγήσει την Ελλάδα στην ύφεση και καθιστούν δύσκολη την ανάκαμψη. 

Ανησυχούμε από τις πρόσφατες δηλώσεις αξιωματούχων του Ταμείου για την «σκληρή γραμμή» με την οποία απαιτούν από την Ελλάδα οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Οι Έλληνες έχουν υποφέρει επί έξι χρόνια, μειώθηκε δραματικά το ΑΕΠ τους, αυξήθηκε η ανεργία, μειώθηκαν οι μισθοί.  Πέσατε έξω στις προβλέψεις σας ενώ δεν υπήρξε ανάκαμψη.

Η πιστωτική ασφυξία της ΕΚΤ οδήγησε στην φυγή κεφαλαίων από τις τράπεζες Τα ελληνικά νοσοκομεία δεν χρηματοδοτούνται πλέον! ΟΙ Έλληνες μεταρρύθμισαν και μείωσαν τον δημόσιο τομέα όπως τους ζητήθηκε. Πέτυχαν την μεγαλύτερη οικονομική προσαρμογή εντός της ζώνης του ευρώ ενώ το ΔΝΤ αναγνώρισε ότι τα μέτρα λιτότητα κατέστρεψαν την ελληνική οικονομία.

Το ΔΝΤ αναγνώρισε επίσης τα λάθη τους στις προβλέψεις για το πρωτογενές πλεόνασμα. Η Ελλάδα χρειάζεται μία λύση ενώ έχουν δείξει την προθυμία της για συμφωνία. Η Ελληνική κυβέρνηση εκλέχθηκε με ισχυρή εντολή να αλλάξει το πρόγραμμα….

Ως μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ προσέξαμε την πρωτοφανή δυσκολία του ΔΝΤ να βρει λύση και αυτό έχει παγκόσμιες επιπτώσεις όχι μόνο επειδή κάποιες χώρες χάνουν την εμπιστοσύνη τους στο Ταμείο….», αναφέρουν, ενώ καταλήγουν: «Είναι γνωστό ότι θέλετε θεσμικές αλλαγές… Αν το ΔΝΤ θεωρηθεί υπεύθυνο για επιπλέον ζημιά στην ελληνική οικονομία όπως οι τωρινές απαράδεκτες επιπτώσεις ή οικονομική κατάρρευση δεν θα υπάρξει πλειοψηφία στο Κογκρέσο των ΗΠΑ γι’ αυτές που ζητάτε». Το κείμενο, ας σημειωθεί, κλείνει με τη σύσταση «Να δείξετε ευελιξία…»

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo