Δημοσιεύθηκε στις: Τε, Μαΐ 18th, 2016

Επιπλέον οικονομική βοήθεια για τους Σύρους πρόσφυγες από τη Νέα Ζηλανδία

imagehandler-1Η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας θα παράσχει επιπλέον 2,5 εκατ. δολάρια Νέας Ζηλανδίας (1,69 εκατ. δολάρια ΗΠΑ) προκειμένου να αντιμετωπιστεί η συριακή προσφυγική κρίση.
Ο υπουργός Εξωτερικών Μάρει ΜακΚάλι δήλωσε ότι η χώρα του θα συμπληρώσει τους πόρους που συγκέντρωσαν μη κυβερνητικές οργανώσεις της Νέας Ζηλανδίας.
«Ο πόλεμος στη Συρία έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερο από μισό εκατομμύριο ανθρώπους και έχει αναγκάσει 11 εκατομμύρια να εγκαταλείψουν τις εστίες τους», δήλωσε ο ΜακΚάλι σε ανακοίνωση.
«Οι γειτονικές χώρες, όπως η Ιορδανία και η Τουρκία, υφίστανται το μεγαλύτερο βάρος αυτής της προσφυγικής κρίσης και η χρηματοδότηση που ανακοινώσαμε σήμερα θα βοηθήσει να δοθεί πρακτική βοήθεια σε κοινότητες Σύρων εκτοπισμένων σε όλη την περιοχή», δήλωσε.
«Τα τελευταία πέντε χρόνια αυξάνουμε σταθερά τη στήριξή μας για ανθρώπους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους λόγω του πολέμου στη Συρία και το Ιράκ, και αυτή η τελευταία αύξηση ανεβάζει τη συνολική συνεισφορά της Νέας Ζηλανδίας στα 22,5 εκατ. δολάρια Νέας Ζηλανδίας (15,22 εκατ. αμερικανικά δολάρια)», κατέληξε.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo