Επιβράδυνση της ανάπτυξης στην Ιταλία το 2019 «βλέπει» η Morgan Stanley

H Ιταλία θα αγωνιστεί για να επιτύχει τον ρυθμό ανάπτυξης που σχεδιάζει ο κυβερνητικός συνασπισμός της για το 2019, σύμφωνα με τη Morgan Stanley.

Στα τελευταία δημοσιονομικά της σχέδια η Ρώμη προβλέπει ανάπτυξη 1,5% το 2019, σε αντίθεση με την εκτίμηση της επενδυτικής τράπεζας για ανάπτυξη ύψους 0,5%. Η πρόβλεψη της Morgan Stanley είναι μόλις το ένα τρίτο από αυτή της ιταλικής κυβέρνησης.

«Αναμένουμε επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας προς τα τέλη της χρονιάς, οδηγούμενη κυρίως από την εγχώρια ζήτηση και από τις δαπάνες των καταναλωτών και των επιχειρήσεων» σημειώνει η τράπεζα.

Όπως μεταδίδει το CNBC και αναμεταδίδει το euro2day.gr, αναφέρει ότι «η δημοσιονομική ώθηση στην ανάπτυξη θα έχει κάποια οφέλη στην κατανάλωση. Ωστόσο, δεν αναμένονται τόσο μεγάλα για να υπάρξει βελτίωση στα δημόσια οικονομικά».

Η Morgan Stanley υπογραμμίζει επίσης ότι οι συνθήκες της αγοράς και η πτώση των εξαγωγών θα οδηγήσουν σε χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης το 2019.

«Βασικοί παράγοντες κινδύνου είναι η περαιτέρω σύσφιξη των χρηματοοικονομικών συνθηκών και η πτώση του κλίματος», τονίζει.

Σχετικά Νέα