Δημοσιεύθηκε στις: Πα, Απρ 1st, 2016

Επεισόδια στο hot spot της Χίου

dscfraΕπεισόδια σημειώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας στο hot spot της Χίου στο Χαλκειός. Στο σημείο επενέβησαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου – λάμψης. Από τις συμπλοκές τραυματίστηκαν τρία άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Χίου, όπου και νοσηλεύονται.

Σημειώνεται ότι στο Χοτ Σποτ της Χίου με υποδομές για 1.200 άτομα βρίσκονται υπό περιορισμό περισσότεροι από 1.500 μετανάστες και πρόσφυγες. Περισσότεροι από 200, που έφτασαν στο νησί χτες και μέχρι σήμερα το πρωί, αφού καταγραφούν, θα μεταφερθούν για να περιμένουν την εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας στον ανοικτό δημοτικό καταυλισμό στη Σούδα, μέσα στην πόλη της Χίου.

Με βάση την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο του Χοτ Σποτ της Χίου κάτοικοι της περιοχής θα πραγματοποιήσουν στις 10 το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου.

Τέλος, σε ότι αφορά δημοσιεύματα που αναφέρονται σε απεργία πείνας των υπό περιορισμό προσφύγων και μεταναστών στο Χοτ Σποτ της Μόριας στη Λέσβο, η συντονίστρια του κέντρου Ανθή Καραγγελή μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων δήλωσε: «Στη Μόρια δεν πραγματοποιεί κανένας απεργία πείνας. Η σίτιση γίνεται κανονικά, ενώ οι περισσότεροι από 1000 πρόσφυγες που έχουν ζητήσει να τους χορηγηθεί καθεστώς ασύλου ενημερώνονται κανονικά από δικηγόρους για τη διαδικασία. Γενικώς το κλίμα που επικρατεί στη Μόρια είναι καλό».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo