Επείγουσα σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής ζητά η ΝΔ

Ο βουλευτής και τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, χαρακτήρισε απαράδεκτη, προκλητική και επικίνδυνη τη συμπεριφορά της Άγκυρας, ζητώντας παράλληλα τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής και επικρίνοντας την κυβέρνηση για τον τρόπο αντίδρασής της απέναντι στις προκλητικές δηλώσεις της Τουρκίας.

«Η Νέα Δημοκρατία είχε εγκαίρως και από βήματος Βουλής, προειδοποιήσει για την πολιτική επιλογή της Άγκυρας να διατηρήσει και να κλιμακώσει την πολιτική αμφισβήτησης και την ένταση στο Αιγαίο.

Η απαράδεκτη, προκλητική και επικίνδυνη τουρκική παραβατική συμπεριφορά δεν αντιμετωπίζεται με ρηχούς επικοινωνιακούς εντυπωσιασμούς και προσωπικές «βεντέτες».

Αντιμετωπίζεται με σοβαρότητα, νηφαλιότητα, αποφασιστικότητα και σχέδιο.‬ Με συντονισμένη διπλωματική δράση και επιχειρησιακή επάρκεια.‬

Άπαιτείται άμεση εκστρατεία ενημέρωσης και διπλωματικής δράσης στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ, στον ΟΗΕ που πρέπει να ενημερωθούν για την επικίνδυνη πλέον, τουρκική συμπεριφορά.

Στο εσωτερικό, όπως έχουμε ήδη ζητήσει με επιστολή προς τον κ. Κοτζιά, χρειάζεται επείγουσα σύγκληση και επίσημη, πλήρης ενημέρωση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής.

Τέλος, μια συμβουλή προς την κυβέρνηση.

Σε τέτοιες κρίσιμες ώρες ας μιλάει μόνον το ΥΠΕΞ.

Καθήκον του ΥΠΕΘΑ είναι η επιχειρησιακή ετοιμότητα και όχι η θορυβώδης επικαιρότητα», ανέφερε ο Κουμουτσάκος.

Σχετικά Νέα