Επαφές Κρέτσου στο Λος Άντζελες με μεγάλες κινηματογραφικές εταιρείες

Με υψηλά στελέχη των μεγαλύτερων αμερικανικών εταιρειών παραγωγής οπτικοακουστικού περιεχομένου (Netflix, Amazon, Paramount, Universal Pictures και ΗΒΟ) συναντήθηκε ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος, στην επίσκεψή του στο Λος Άντζελες. Τους παρουσίασε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που παρέχει η Ελλάδα ως κινηματογραφικός προορισμός.
Ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος, πραγματοποίησε, από 20 έως 25 Ιανουαρίου επίσκεψη στο Λος Άντζελες με σκοπό την προώθηση της Ελλάδας ως κινηματογραφικού προορισμού, σε συνέχεια και των νομοθετικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης που καθιστούν τη χώρα μας έναν από τους φιλικότερους και ελκυστικότερους τόπους για το γύρισμα κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών.
Ο κ. Κρέτσος συναντήθηκε με υψηλά στελέχη των μεγαλύτερων αμερικανικών εταιρειών παραγωγής οπτικοακουστικού περιεχομένου, στα οποία παρουσίασε αναλυτικά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που παρέχει, πλέον, η Ελλάδα ως κινηματογραφικός προορισμός μετά και τη θεσμοθέτηση των ποικίλων κινήτρων παραγωγής (cash rebate, φορολογικά κίνητρα, κίνητρα αναπτυξιακού νόμου).
Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν ειδικές συναντήσεις με τη Netflix, την Amazon, την Paramount, την Universal Pictures και την ΗΒΟ. Επίσης, στο πλαίσιο της επίσκεψης, οργανώθηκε εκδήλωση, στην οποία παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των παραπάνω εταιρειών, αλλά και άλλων σημαντικών εταιρειών, όπως η Disney, η Warner Bros, η CBS, η FOX, η FX Networks, η Legendary, η A+E Networks, η Alcon Entertainment, η Cinespace Studios, η Showtime.
KretsosParamount
Όλοι οι συνομιλητές εξέφρασαν πραγματικά έντονο ενδιαφέρον για τη νέα νομοθεσία και τα κίνητρα που δίνει η χώρα μας για την προσέλκυση οπτικοακουστικών παραγωγών.
Τέλος, κ. Κρέτσος συναντήθηκε και με σημαίνοντα στελέχη της ελληνικής ομογένειας. Ο υφυπουργός συνοδεύονταν από τη Γενική Πρόξενο της Ελλάδας στο Λος Άντζελες Ευγενία Μπενιάτογλου και τον Αλέξη Γεωργιάδη, προϊστάμενο διεύθυνσης της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του ΥΨΗΠΤΕ.

Σχετικά Νέα