Επίσκεψη του Πάπα στο Κάιρο

Την Αίγυπτο επισκέπτεται σήμερα ο Πάπας Φραγκίσκος, με την τελευταία επίσκεψη Πάπα στη χώρα να είναι πριν από είκοσι χρόνια, αυτή του Πάπα Ιωάννη Παύλου ΙΙ.

 

Από τότε συνέβησαν πολλά. Τρομοκρατικά χτυπήματα και παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έχουν σφραγίσει την εικόνα της χώρας τα τελευταία χρόνια. Παρ’ όλη την κατάσταση ή ίσως διότι επικρατεί ακριβώς αυτή η κατάσταση, ο Πάπας Φραγκίσκος επισκέπτεται σήμερα την Αίγυπτο, θέλοντας να δώσει το μήνυμα ότι ο «Πάπας της ειρήνης επισκέπτεται την Αίγυπτο της ειρήνης».

Πριν από δύο περίπου εβδομάδες, 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε επίθεση που πραγματοποίησαν ισλαμιστές εναντίον δύο κοπτικών εκκλησιών στη βόρεια Αίγυπτο. «Θα ήθελα αυτή η επίσκεψη να είναι μια προσωπική χειρονομία παρηγοριάς και ένα μήνυμα συμφιλίωσης προς όλους τους Χριστιανούς και όλους τους κατοίκους της Αιγύπτου» δήλωσε ο Προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας.

Στο Κάιρο βρίσκεται και ο Oικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, όπου θα έχουν κοινή συνάντηση με τον Πάπα της Κοπτικής Εκκλησίας, Θεόδωρο Β’ της Αλεξανδρείας.

Σχετικά Νέα