Επίσκεψη του Γερμανού βουλευτή του SPD, F. Schwabe, στον ΟΛΘ

Στη σημασία του λιμανιού της Θεσσαλονίκης για την εμπορική και οικονομική ανάπτυξη των Βαλκανίων και της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης αναφέρθηκε ο βουλευτής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD), Φρανκ Σβάμπε (Franke Schwabe), ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα τον ΟΛΘ.

Ο κ. Schwabe έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πορεία ιδιωτικοποίησης του λιμανιού, μετά και την ανακήρυξη της ένωσης των εταιρειών «Deutsche Invest Equity Partners GmbH», «Belterra Investments Ltd.» και «Terminal Link SAS» ως προτιμώμενου επενδυτή για την απόκτηση του 67% των μετοχών της ΟΛΘ ΑΕ.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΘ ΑΕ, Κωνσταντίνος Μέλλιος, επισήμανε ότι στο master plan (2016-2040), που ενέκρινε η διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ, αποτυπώνεται ο στρατηγικός στόχος της αναβάθμισης του λιμένα σε μεσαίας κατηγορίας στην παγκόσμια κατάταξη, διευκρινίζοντας πως «για να συμβεί αυτό θα πρέπει να κατακτήσει τις αγορές χωρών των Βαλκανίων σε ακτίνα 600 χιλιομέτρων».

Παράλληλα, ο πρόεδρος και τα μέλη της διοίκησης, που υποδέχτηκαν τον Γερμανό βουλευτή, αναφέρθηκαν και στην ανάγκη ολοκλήρωσης των έργων, για την οδική και σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού με τα κεντρικά δίκτυα μεταφορών, ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στην αυξημένη διακίνηση φορτίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Νέα