Επίσκεψη Ν. Βούτση στη Κίνα

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης, μετά την ολοκλήρωση της επίσημης επίσκεψής του στην Κίνα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Η επαφή μας με τους παράγοντες της πολιτικής και περιφερειακής ηγεσίας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας αλλά και με τους εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου της φίλης χώρας, έγινε μέσα σε ένα περιβάλλον εξαιρετικού διεθνούς ενδιαφέροντος για την Ελλάδα, τόσο σε σχέση με τις προσπάθειες που γίνονται για τις συμφωνίες περαιτέρω σταθεροποίησης των Βαλκανίων και ανάδειξής τους σε μία ζώνη ουσιαστικής παρουσίας και πρωταγωνιστικού ρόλου στο μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο επίσης και για το κλείσιμο του κύκλου των μνημονιακών δεσμεύσεων με μία πολύ καλή συμφωνία σε σχέση με τη διαχείριση του χρέους.

Και οι δύο αυτοί παράγοντες έχουν αξιολογηθεί πολύ θετικά από τους ενδιαφερόμενους πολιτικούς και επιχειρηματικούς κύκλους της Κίνας και δημιουργούν ένα ακόμα πιο ευνοϊκό περιβάλλον για τη σύσφιξη των σχέσεων, καθώς και την κοινή παρουσία στον αγώνα για ειρήνη και ισοτιμία στις διεθνείς οικονομικές σχέσεις.

Επίσης, λειτουργούν προωθητικά με στόχο τον εμπλουτισμό των ανταλλαγών σε εμπορικά, πολιτιστικά αγαθά και προϊόντα, στο πλαίσιο και της στρατηγικής της Κίνας που βασίζεται στο σχέδιο “Μία ζώνη, ένας δρόμος” αλλά βεβαίως και των διακρατικών σχέσεων που έχουν τεράστιες δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης.

Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι και από τη φιλοξενία που μας επιφύλαξε η κινεζική πλευρά αλλά και από τη συγκυρία αυτή που μας έδωσε τη δυνατότητα να προωθήσουμε επί της ουσίας τις σχέσεις των δύο χωρών”.

Σχετικά Νέα