Επίσκεψη Μητσοτάκη στις πληγείσες περιοχές

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το πρωί το δημαρχείο Ραφήνας-Πικερμίου όπου συμμετείχε σε σύσκεψη με τον δήμαρχο, αυτοδιοικητικά στελέχη και βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου, οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης ενημέρωσαν τον κ. Μητσοτάκη για το μέγεθος της καταστροφής και εξέφρασαν δυστυχώς την ανησυχία τους ότι ο αριθμός των νεκρών θα αποδειχθεί μεγαλύτερος από τις αρχικές εκτιμήσεις λόγω των πολλών συμπολιτών μας που αναζητούνται και δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί.

Του είπαν ακόμη ότι παραμένει αδιευκρίνιστος ο αριθμός των σπιτιών που έχουν υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή, όπως και το πόσα εξ αυτών είναι μόνιμες κατοικίες.

Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να συνδράμει και ο ίδιος στην εξεύρεση χώρων για να στεγαστούν οι οικογένειες που έχασαν τα σπίτια τους και -όπως έγινε γνωστό- αυτό ακριβώς συζήτησε αμέσως μετά με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, κ. Γ. Πατούλη που βρέθηκε και εκείνος στην περιοχή, ζητώντας τη στήριξη των όμορων Δήμων.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. υπογράμμισε, την ανάγκη άμεσης αποκατάστασης της υδροδότησης και της ηλεκτροδότησης της περιοχής, όπως και να δρομολογηθούν το ταχύτερον οι διαδικασίες για να χορηγηθούν αποζημιώσεις στους πληγέντες και να καταβληθεί άμεσα ένα βοήθημα για τις πρώτες ανάγκες τους, ενώ υπογράμμισε ότι είναι ανάγκη να ενισχυθούν με μία έκτακτη επιχορήγηση οι δήμοι που καλούνται να διαχειριστούν το πρόβλημα.

Έξω από το δημαρχείο, ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε με προσωπικό του ερυθρού σταυρού το οποίο του περιέγραψε τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν κατά τη διαδικασία διάσωσης, αλλά και την ανάγκη να υποστηριχθούν ψυχολογικά οι συμπολίτες μας που είδαν δικούς τους ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους από την καταστροφική πυρκαγιά.

Τέλος, μετά τη Ραφήνα μετέβη στο Σισμανόγλειο και συμμετείχε σε σύσκεψη με τη διοίκηση και τους γιατρούς.

Σχετικά Νέα