Επίσκεψη Μητσοτάκη στη Διεύθυνση Καθαριότητας του δήμου Αθηναίων

 Τη Διεύθυνση Καθαριότητας του δήμου Αθηναίων επισκέφθηκε, λίγο πριν τις 6 το πρωί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ συνομίλησε με τους εργαζόμενους, που εργάζονται υπό πολύ δύσκολες συνθήκες για να διατηρούν την πόλη καθαρή 365 μέρες τον χρόνο, ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά και για τις ελλείψεις που υπάρχουν σε εξοπλισμό.

Σύμφωνα με τους εργαζομένους τα σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν είναι ο παλιός εξοπλισμός, τα συχνά εργατικά ατυχήματα και η εμφάνιση ασθενειών, ο μεγάλος μέσος όρος ηλικίας του προσωπικού, ενώ αντιμετωπίζουν και προβλήματα με τη μισθοδοσία και το ενιαίο μισθολόγιο.

Σε δήλωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε τα συγχαρητήριά του στους εργαζόμενους που, όπως είπε, κρατούν την πόλη καθαρή αυτές τις άγιες μέρες και επεσήμανε πως τους αξίζει η έμπρακτη στήριξη της Πολιτείας σε όλα τα επίπεδα, ώστε να μπορούν να επιτελούν την αποστολή τους με ασφάλεια χωρίς να κινδυνεύει η υγεία τους.

«Είχα την ευκαιρία, συνομιλώντας με τους εργαζομένους, να διαπιστώσω ότι ένα εξαιρετικά περίπλοκο και δαιδαλώδες θεσμικό πλαίσιο όσον αφορά στις προμήθειες, δεν επιτρέπει στους δήμους να προμηθεύονται με την απαραίτητη ταχύτητα τα απολύτως βασικά, όσον αφορά στον εξοπλισμό ασφάλειας, που χρειάζονται οι εργαζόμενοι για να μπορούν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Αυτές είναι κάποιες από τις θεσμικές ατέλειες, οι οποίες πρέπει να διορθωθούν, έτσι ώστε το σύστημα της διαχείρισης των απορριμμάτων να δουλεύει προς όφελος όλων. Και πρωτίστως, παρέχοντας στους εργαζόμενους, που επιτελούν αυτή την εξαιρετικά δύσκολη δουλειά, την απαραίτητη ασφάλεια, ώστε να μην αισθάνονται ότι κάθε μέρα κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα αλλά και η υγεία τους» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος και ευχήθηκε σε όλους Χρόνια Πολλά, Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το 2017. Μάλιστα κάλεσε όλους να μην ξεχνάμε αυτούς που έχουν περισσότερη ανάγκη την υποστήριξή μας και την αγάπη μας.

 

Στον δήμο της Αθήνας εργάζονται στην καθαριότητα και στο μηχανολογικό τμήμα 2000 άτομα, από τα οποία 600 στην αποκομιδή και 900 στον καθαρισμό των δρόμων.

Η σημερινή επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη εντάσσεται στο πλαίσιο των επαφών του με τον κόσμο που ξυπνά νωρίς για το μεροκάματο, όπως επισημαίνουν στη ΝΔ.

Σχετικά Νέα