Επίσκεψη Β.Ντομπρόβσκις στην Αθήνα στις 26 και 27 Οκτωβρίου

dobroO επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης, με αφορμή την επίσκεψη του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις στις 26 και 27 Οκτωβρίου,δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη χώρα μας,θα συναντηθεί με πολιτικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς παράγοντες για να συζητήσει τη βέλτιστη δυνατή υλοποίηση, τόσο των δεσμεύσεων της χώρας, στο πλαίσιο του προγράμματος πού συμφωνήθηκε το καλοκαίρι, όσο και των επενδύσεων με ευρωπαϊκούς πόρους.

«Ο αντιπρόεδρος Ντομπρόβσκις επιβλέπει μία σειρά πολύ σημαντικών θεμάτων για τη χώρα μας, από τη διοχέτευση κονδυλίων ΕΣΠΑ για τη προώθηση της ανάπτυξης και της απασχόλησης, έως το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης της Ελλάδας, αλλά και την απαραίτητη τεχνική βοήθεια, μέσω της ειδικής υπηρεσίας που συνέστησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη διευκόλυνση των μεταρρυθμίσεων.

Η τοποθέτηση των πιο κρίσιμων υποθέσεων που αφορούν την Ελλάδα σε επίπεδο αντιπροέδρου της Κομισιόν αναδεικνύει τη σημασία που αποδίδει ο πρόεδρος Γιούνκερ στην άμεση και επιτυχή έκβαση κάθε σχετικού ζητήματος. Στόχος παραμένει πάντα η ταχεία ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και η οριστική έξοδος από τη κρίση» ανέφερε ο κ. Καρβούνης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του  αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα:

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου,

  • Στις 9:30, θα συναντηθεί με υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη
  • Στις 10:30 με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη.

Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο.

  • Στις 12:00 θα συναντηθεί με τα προεδρεία των κοινοβουλευτικών Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου και Οικονομικών Υποθέσεων και με Διακομματική Αντιπροσωπεία της Βουλής.
  • Στις 14:00 θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα
  • Στις 15:30 θα συναντηθεί με τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο. Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο.

Τρίτη, 27 Οκτωβρίου

  • Στις 9:30 θα συναντηθεί με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.
  • Στις 10:45, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, θα επισκεφθεί τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας INNOVATHENS, έργο που δημιουργήθηκε από πρωτοβουλία της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων και συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ, στην Τεχνόπολη-Γκάζι.

Τέλος,ο κ. Ντομπρόβσκις, αρμόδιος για το ευρώ και τον κοινωνικό διάλογο, θα έχει συνάντηση με τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων.

Σχετικά Νέα