Επίθεση Σκουρλέτη: Η Ν.Δ. είναι σε στρατηγικό αδιέξοδο

skou-thumb-large«Η Ν.Δ. είναι σε στρατηγικό αδιέξοδο, δεν μπορεί ο λαός και η Βουλή να υφίσταται τα εσωτερικά σας προβλήματα και αδιέξοδα. Φέρτε τις προτάσεις σας, το αλαλούμ με δείγματα πολιτικού χουλιγκανισμού δεν σας ταιριάζει» τόνισε ο υπουργός Ενέργειας απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση
Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε ο υπουργός Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στις Επιτροπές της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο.

«Η Ν.Δ. είναι σε στρατηγικό αδιέξοδο, δεν μπορεί ο λαός και η Βουλή να υφίσταται τα εσωτερικά σας προβλήματα και αδιέξοδα. Φέρτε τις προτάσεις σας, το αλαλούμ με δείγματα πολιτικού χουλιγκανισμού δεν σας ταιριάζει» τόνισε. «Το πρόγραμμα αυτό δεν είναι δικό μας. Δεν διεκδικήσαμε την πατρότητα. Είναι προϊόν ενός άγριου εκβιασμού, προσπαθήσαμε να κάνουμε το καλύτερο. Και πιστεύουμε ότι μετά την πρώτη αξιολόγηση θα μπουν οι όροι ώστε να έρθει η ανάπτυξη. Εμείς πάντως δεν θα σταματήσουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους» πρόσθεσε, ο υπουργός Ενέργειας.

Ο Π. Σκουρλέτης έστρεψε τα βέλη του και στο ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντας «αχόρταγες» τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και τονίζοντας ότι «μπαίνουμε σε μία περίοδο όπου αποσαφηνίζεται το τοπίο». «Η συνειδητοποίηση αυτής της πραγματικότητας σας κάνει και τα χάνετε. Όλο αυτό το διάστημα δεν έχουμε δει καμία πρόταση. Άλλαξε και η στάση της ΝΔ μετά την παρέμβαση Σαμαρά. Η στάση σας χαρακτηρίζεται από λογική σαμποτάζ» τόνισε.

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημείωσε: «Έχετε υποστηρικτές, δεν είναι καινούργιοι, ήταν όλο το προηγούμενο διάστημα. Είναι τα ΜΜΕ, με την διαπλοκή και τα αλισβερίσια. Δείτε τις δημοσκοπήσεις που, παρότι δείχνουν συμπίεση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ανεβάζουν τα ποσοστά σας. Αυτό διότι ο ελληνικός λαός δίνει χρόνο στην κυβέρνηση. Και το ξέρετε αυτό και αυτό σας τρελαίνει».

Αναφερόμενος στις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου ο υπουργός Ενέργειας υπογράμμισε ότι «ακυρώνουμε τον νόμο για τη μικρή ΔΕΗ και τη δρομολογημένη από τη ΝΔ ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ που η ΝΔ ήθελε να πουλήσει». «Είναι δύο πολιτικές επιτυχίες. Χωνέψτε τις. Τα περιουσιακά στοιχεία που πηγαίνουν στον πυλώνα του ταμείου δεν είναι για ιδιωτικοποίηση», τόνισε και πρόσθεσε ότι ταυτόχρονα εξασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Όσον αφορά το Ταμείο που δημιουργείται, ο Π. Σκουρλέτης επεσήμανε ότι «είναι διαφορετική προσέγγιση στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας στην οποία εσείς δεν έχετε συνηθίσει». «Η αγορά συζητά πώς κάνατε τις δουλειές. Εμείς συζητάμε με τα χέρια πάνω στο τραπέζι» πρόσθεσε με νόημα. Ο υπουργός είπε ότι η ΔΕΠΑ «μετά από χρόνια άρχισαν να επεκτείνουν το δίκτυό τους» τα ΕΛΠΕ φέτος «πέτυχαν ρεκόρ στα κέρδη», ενώ για τον ΔΕΣΦΑ «η κυβέρνηση δεν υπέκυψε στις πιέσεις για αύξηση της τιμής αυξάνοντας το κόστος παραγωγής για τις επιχειρήσεις».

«Παρά τις δυσκολίες θα μας χαρακτηρίζει η λογική της αναδιανομής υπέρ των κοινωνικά αδύναμων, της προστασίας των αδύναμων, το πρόγραμμα κατά της φτώχειας υλοποιείται, η ΔΕΗ έκανε την ρύθμιση με τις 36 δόσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές» πρόσθεσε ο υπουργός.

 

Σχετικά Νέα