Δημοσιεύθηκε στις: Τε, Αυγ 24th, 2016

Επίθεση με μαχαίρι στην Αυστραλία

ffb3d857f409c3dd39406e232fa2ff4a-696x469Επίθεση με μαχαίρι δέχθηκε μια 21χρονη Βρετανίδα από έναν Γάλλο ο οποίος φώναξε «Αλλάχ Ακμπάρ», μπροστά σε 30 ανθρώπους σε ξενώνα, στην πόλη Τάουνσβιλ, της βορειοανατολικής Αυστραλίας.

Ο 29χρονος δράστης επανέλαβε την φράση όταν συνελήφθη από την αστυνομία του Κούινσλαντ, περίπου 100χλμ. νότια του Τάουνσβιλ, την νύχτα της Τρίτης, ενώ πλέον νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Τάουνσβιλ, καθώς τραυματίστηκε.

Ο Steve Gollschewski, αναπληρωτής επίτροπος της αστυνομίας, δήλωσε πως τα σχόλια του δράστη «μπορούν να ερμηνευτούν ότι έχουν εξτρεμιστική φύση».

«Οι επιθεωρητές θα λάβουν επίσης υπόψη αν θέματα ψυχικής υγείας ή χρήσης ναρκωτικών ήταν ένας παράγοντας στην επίθεση μαζί με οποιαδήποτε ένδειξη εξτρεμιστικής κλίσης η ριζοσπαστικοποίησης», δήλωσε ο Gollschewski σε μια συνέντευξη τύπου στο Μπρίσμπεϊν.

Από την επίθεση είναι επίσης, κρίσιμα τραυματισμένος, ένας 30χρονος Βρετανός.

Ο δράστης βρισκόταν στην Αυστραλία με μια προσωρινή βίζα από τον Μάρτιο και από ότι φαίνεται δεν είχε «τοπικές διασυνδέσεις», σύμφωνα με τον αναπληρωτή επίτροπο της αστυνομίας.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo