Εντοπίστηκε σήμα που πιθανόν προέρχεται από μαύρο κουτί του αεροσκάφους της EgyptAir

b9ed3921c25344c491313742cc8f7500Σήματα ανακοίνωσε ότι εντόπισε γαλλικό πλοίο, σύμφωνα με τις αρχές της Αιγύπτου τα οποία εικάζεται ότι προέρχονται από τα μαύρα κουτιά του μοιραίου αεροσκάφους της EgyptAir που χάθηκε με τους 66 επιβαίνοντες.

Ωστόσο, θα χρειαστεί να περάσει μια εβδομάδα μέχρι την άφιξη ενός άλλουειδικά εξοπλισμένου πλοίου, που θα ανεβάσει τους δύο καταγραφείς της πτήσης, διευκρίνισε το αιγυπτιακό υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας σε ανακοίνωσή του.

Τα αίτια της συντριβής παραμένουν άγνωστα.

«Τα όργανα έρευνας ενός πλοίου του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού, του Laplace, εντόπισαν σήματα που πιθανόν προέρχονται από ένα εκ των δύο μαύρων κουτιών», του αεροπλάνου, ανακοίνωσε το υπουργείο.

Το Laplace, που κατέπλευσε την Τρίτη στην περιοχή των ερευνών, είναι εξοπλισμένο με τρεις υποβρύχιες συσκευές (DETECTOR-6000) της γαλλικής εταιρίας Alseamar, ικανές στην ανίχνευση σημάτων από μαύρα κουτιά σε βάθος μέχρι 5.000 μέτρων.

Ένα πλοίο της εταιρίας Deep Ocean Search (DOS), εξοπλισμένο με ένα ρομπότ που επιτρέπει την ανάσυρση των καταγραφέων από 3.000 μέτρα, αναμένεται επίσης γύρω στις 10 Ιουνίου στην περιοχή όπου πιθανόν έγινε η συντριβή του αεροσκάφους.

Σχετικά Νέα