Εντολή Μέρκελ σε Σόιμπλε να εκταμιευτεί η δόση για την Ελλάδα την Τρίτη 24 Μαΐου

dsfcfΝα κλείσει το ελληνικό ζήτημα και να εκταμιευτεί η δόση στο Eurogroup της ερχόμενης Τρίτης ζήτησε, σύμφωνα με την Suddeutsche Zeitung, η Άγκελα Μέρκελ από τον Βόλφανγκ Σόιμπλε.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Γερμανίδα Καγκελάριος επιθυμεί να κλείσει το θέμα της Ελλάδας και δεν θέλει νέα έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, αλλά ούτε και παραινέσεις από τον Ομπάμα. Αυτό σημαίνει ότι, ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, θα πρέπει να εργαστεί προς την κατεύθυνση της αναγνώρισης της εκπλήρωσης των υποχρεώσεων από την πλευρά της Ελλάδας, για την εκταμίευση της δόσης.

Εξάλλου, πολλοί στην Ευρώπη αναγνωρίζουν την πρόοδο που έχει καταγράψει η Ελλάδα, αλλά και εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι μέχρι την Τρίτη θα υπάρξει κάποιου είδους συμφωνία.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του Eurogroup, κ. Γ. Ντάισελμπλουμ, εξέφρασε χθες την πεποίθησή του πως Ελλάδα και δανειστές θα μπορέσουν να καταλήξουν σε μια συμφωνία ελάφρυνσης χρέους για τη χώρα στη συνάντηση της 24ης Μαΐου.

Πάντως, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, κ. Τζ. Λιου, κάλεσε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να δείξουν μεγαλύτερη ευελιξία, ενώ επισήμανε πως η Ευρώπη πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της βάσει των οποίων θα καταστήσει βιώσιμο το ελληνικό χρέος μέσω ουσιαστικής ελάφρυνσής του. Από την πλευρά του, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, κ. Β. Σόιμπλε, υποστήριξε χθες ότι βρισκόμαστε στο σωστό μονοπάτι για την Ελλάδα και ότι είναι αισιόδοξος για μια συμφωνία την Τρίτη.

Σχετικά Νέα