Δημοσιεύθηκε στις: Πα, Ιούλ 1st, 2016

Ενισχύει τις σχέσεις με την Τουρκία ο Πούτιν

κξκλΗ Ρωσία ήρε χθες τους περιορισμούς που είχε επιβάλει στον τουρισμό προς την Τουρκία μετά τη συγγνώμη που ζήτησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την κατάρριψη από την Άγκυρα ενός ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε το διάταγμα με το οποίο αίρεται η απαγόρευση στην πώληση τουριστικών πακέτων στην Τουρκία και έδωσε εντολή στην κυβέρνηση να επιτρέψει την επανάληψη των πτήσεων τσάρτερ ανάμεσα στη Ρωσία και την Τουρκία.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τουρισμού της Ρωσίας (Rosturizm) άρχισε να αποκαθιστά τη συνεργασία της με την Τουρκία.

Ειδική προσοχή θα δοθεί στην εγγύηση της ασφάλειας των Ρώσων τουριστών κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στην Τουρκία, σύμφωνα με την υπηρεσία αυτή.

Η κατάρριψη από την Τουρκία ενός ρωσικού βομβαρδιστικού Su-24 τον Νοέμβριο είχε προκαλέσει μια διπλωματική διένεξη μεταξύ των δύο χωρών.

Παράλληλα και σύμφωνα με όσα μεταφέρει ο ξένος Τύπος,για πρώτη φόρα μετά τον Νοέμβριο του 2015- έπειτα από την κατάρριψη ρωσικού jet από την Τουρκία τον προηγούμενο Νοέμβριο-θα υπάρξει συνάντηση μεταξύ των δύο υπουργών Εξωτερικών Ρωσίας και  Τουρκίας στο ρωσικό θέρετρο (Ρωσική Ριβιέρα) Σότσι .

Την ίδια στιγμή,η ρωσική ηγεσία άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει συνάντηση του Βλαντιμίρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πριν την G20 το Σεπτέμβριο στην Κίνα, στο πλαίσιο της αποκατάστασης των διμερών σχέσεων.

Ο επόμενος μήνας θα είναι μήνας «αρκετά ενταντικών επαφών»,

 

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo