Ενημερωτική παρέμβαση με προβολή και μουσική, ενάντια στις εξορύξεις στη Χαλκιδική

Ενημερωτική παρέμβαση από τις Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης Ενάντια Στην Εξόρυξη Χρυσού

«Οι πολυεθνικές πρέπει να σταματήσουν να καθορίζουν την πορεία της κοινωνίας, να σταματήσουν να υφαρπάζουν κοινούς πόρους, να σταματήσουν ν΄ αποφασίζουν ποιοι θα θυσιαστούν στο βωμό του κέρδους. Και οι μόνοι που μπορούν να τους σταματήσουν, είμαστε όλοι εμείς», υποστηρίζουν οι «Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης, Ενάντια Στην Εξόρυξη Χρυσού», και με αφορμή την κρίσιμη εκδίκαση στο ΣτΕ, την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, προσφυγής της Ελληνικός Χρυσός ενάντια στην απόφαση ανάκλησης αδειών από το υπουργείο Περιβάλλοντος, κατεβαίνουν στην Αθήνα.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους στο «πλαίσιο αυτού του ταξιδιού, την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου στις 3 μ.μ., θα βρισκόμαστε στο Ελληνικό για να στηρίξουμε ηθικά και υλικά τους πρόσφυγες. Δεν μπορούμε παρά να στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τους πρόσφυγες που διεκδικούν το δικαίωμα στη ζωή. Ξέρουμε τι σημαίνει ξεριζωμός -πολλά απ΄ τα χωριά μας είναι προσφυγικά. Ξέρουμε τι σημαίνει κάποιος να καταστρέφει τον τόπο που ζούμε, ξέρουμε τι σημαίνει οι ζωές μας να γίνονται πιόνια σε παιχνίδια εξουσίας και κέρδους».

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, στην πλατεία Συντάγματος από τις 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική παρέμβαση ενάντια στις εξορύξεις στην Χαλκιδική. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ενημερωτικές παρεμβάσεις, συζητήσεις, μουσική και προβολή του ντοκιμαντέρ του Avi Lewis “This changes everything” που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Naomi Klein.

Σχετικά Νέα