Ενημέρωση για την επιχείρηση απορρύπανσης του Σαρωνικού

Το υπουργείο Ναυτιλίας, εξέδωσε ενημέρωση για την πορεία της επιχείρησης απορρύπανσης του Σαρωνικού, μετά την αποψινή συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου.

Σύμφωνα με το ΥΕΝ, η εικόνα που προκύπτει για την επιχείρηση απορρύπανσης του Σαρωνικού Κόλπου έως τώρα, έχει ως εξής:

  • Στη Σαλαμίνα δεν υπάρχει επιφανειακή ρύπανση. Συνεχίστηκαν εντατικά οι εργασίες μηχανικού καθαρισμού των ακτών και του βυθού στην ευρύτερη περιοχή του όρμου Σεληνίων – Λιμνιώνα – Κυνοσούρας – Αγίου Νικολάου –Γερμανικού Μώλου – Θεατράκι, με οκτώ (08) πλυστικά μηχανήματα και λοιπά μέσα, από συνεργεία ιδιωτικών εταιρειών αποτελούμενων από εκατόν είκοσι επτά (127) άτομα. Η συνολική εικόνα της περιοχής βελτιώνεται καθημερινά.
  • Στη θαλάσσια περιοχή της Πειραϊκής δεν υφίσταται θαλάσσια ρύπανση, ενώ συνεργείο της αναδόχου εταιρείας πραγματοποίησε και σήμερα εντατικό καθαρισμό των ακτών με αντλία και πιεστικό μηχάνημα. Στη “ΦΡΕΑΤΤΥΔΑ”, διενεργήθηκε καθαρισμός του αιγιαλού και της βραχώδους ακτογραμμής, ενώ στην περιοχή “Βοτσαλάκια” και στον όρμο “Αφροδίτης” δεν παρατηρείται θαλάσσια ρύπανση.
  • Στη θαλάσσια περιοχή Παλαιού Φαλήρου η κατάσταση παρουσιάζεται πολύ βελτιωμένη. Συνεχίστηκε ο καθαρισμός των ακτών από συνεργείο της αναδόχου εταιρείας τριάντα έξι (36) ατόμων, με χρήση πιεστικών μηχανημάτων.
  • Στη θαλάσσια περιοχή του Αλίμου και ειδικότερα, στο Α’ και Β’ Αλίπεδο , διενεργήθηκαν εργασίες καθαρισμού της ακτογραμμής από είκοσι (20) μέλη συνεργείου ιδιωτικής εταιρείας. Μπροστά από τις παραλίες των Δήμων Αλίμου και Ελληνικού (και συγκεκριμένα της Παλιάς Φαντασίας, του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αιγυπτιωτών, του ΕΛΚΕΘΕ, του Αγίου Κοσμά και του Αγίου Αλεξάνδρου), επιχείρησε προσωπικό ιδιωτικού συνεργείου με συνολικά σαράντα τρία (43) άτομα, με χρήση πιεστικών και λοιπών μηχανημάτων, καθώς και μπετονιέρας επεξεργασίας άμμου. Η κατάσταση παρουσιάζεται βελτιωμένη.
  • Στην περιοχή της 1ης-2ης-3ης και 4ης μαρίνας Γλυφάδας, συνεργείο της αναδόχου εταιρείας αποτελούμενο από σαράντα τρία (43) άτομα και εθελοντές, συνέχισε τις εντατικές εργασίες καθαρισμού των ακτών, με τέσσερα (04) πιεστικά μηχανήματα και η κατάσταση παρουσιάζεται αρκετά βελτιωμένη. Παράλληλα, δύτες διενήργησαν έλεγχο στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή των μαρίνων με αρνητικά αποτελέσματα.
  • Στην εγκατάσταση “Αστέρας Γλυφάδας” και στην περιοχή «ΠΙΚΠΑ», η κατάσταση παρουσιάζεται και εδώ βελτιωμένη. Επιχείρησαν συνεργείο σαράντα (40) ατόμων της αναδόχου εταιρείας καθώς και δύτες για έλεγχο του βυθού. Παράλληλα κατά μήκος της ευρύτερης θαλάσσιας περιοχής, ελέγχους διενήργησε σκάφος απορρύπανσης της αναδόχου εταιρείας.
  • Στη θαλάσσια περιοχή Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης και Λαγονησίου δεν παρατηρείται θαλάσσια ρύπανση.

Γνωρίζεται, επίσης ότι, σήμερα επιχείρησαν δύο (02) σκάφη απορρύπανσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πέντε (05) ιδιωτικά σκάφη απορρύπανσης, καθώς και λοιπά σκάφη της αναδόχου εταιρείας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα