Εμπρησμός σε γκαλερί επικριτή του Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη

Άγνωστος έβαλε φωτιά σήμερα σε μια γκαλερί στην Κωνσταντινούπολη σύμφωνα με όσα κατέγραψε κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, ενώο ιδιοκτήτης της γκαλερί, ο οποίος είναι γνωστός επικριτής της τουρκικής κυβέρνησης, εκφράζει υποψίες σχετικά με πολιτικά κίνητρα πίσω από αυτή την επίθεση.

Το γραφείο του εισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης έκανε γνωστό ότι ερευνά το περιστατικό.

Στο βίντεο από την κάμερα ασφαλείας εμφανίζεται ένας άνδρας, λίγο μετά τα μεσάνυχτα τοπική ώρα, να ρίχνει κάποιου είδους υγρό στην είσοδο του κτιρίου. Ακολουθεί μια λάμψη και κατόπιν ξεσπά φωτιά.

«Ο φύλακάς μας άκουσε μια έκρηξη… και έτρεξε έξω» δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο Μουζντάτ Γκεζέν, ιδρυτής του Κέντρου Τεχνών Mujdat Gezen. «Η πρόσοψη του κτιρίου υπέστη κάποιες φθορές, όχι κάτι το σοβαρό, μπορούμε να το επιδιορθώσουμε».

Ο Γκεζέν, ηθοποιός και ένθερμος υπέρμαχος του κοσμικού κράτους, ασκεί συχνά κριτική στο κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚP), κι υποστήριξε ότι ο εμπρησμός συνιστά μια επίθεση εναντίον όσων αντιτίθενται στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου για τη συνταγματική αναθεώρηση, με την οποία ενισχύονται οι εξουσίες του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως επισήμανε ο Γκεζέν, η γκαλερί είχε δεχθεί απειλές κατά το παρελθόν.

Σχετικά Νέα