ΕΛ.ΑΣ: Πανικός από φάρσα με φάκελο που ανέγραφε το όνομα Άδωνις

Πανικός στην ΕΛ.ΑΣ. Φάρσα με αποστολή ύποπτου φακέλου με το όνομα του Άδωνη Γεωργιάδη στο Μενίδι, προκάλεσε την κινητοποίηση της Αντιτρομοκρατικής και των ανδρών του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Όπως γράφει ο «Ελεύθερος Τύπος», επιχειρηματίας δέχθηκε χθες Δευτέρα στα γραφεία της εταιρίας του στην οδό Σωτηρίου Γκρίτση στο Μενίδι ύποπτο φάκελο μεγέθους Α4 με φερόμενο ως αποστολέα τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Άδωνη Γεωργιάδη.

Στη θέα του φακέλου και του φερόμενου ως αποστολέα προκλήθηκε πανικός, καθώς μόλις λίγες ημέρες νωρίτερα τρομοκράτες απέστειλαν παγιδευμένο με εκρηκτικά δέμα στον Σόιμπλε με εμφανιζόμενο ως αποστολέα τον κ. Γεωργιάδη.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική και στα ΤΕΕΜ που έφτασαν στις εγκαταστάσεις της εταιρίας που κατασκευάζει μεταλλικά εξαρτήματα. Εκεί διαπίστωσαν ότι ο φάκελος περιέχει ακουστικά κινητού τηλεφώνου. Όπως προέκυψε στη συνέχεια, ο πραγματικός αποστολέας, ο οποίος δηλώνει στέλεχος της Ν.Δ., είναι φίλος του επιχειρηματία που ήταν ο παραλήπτης.

Όπως είπε στους αστυνομικούς, ήθελε να κάνει πλάκα στον φίλο του και του έστειλε τον φάκελο, ενώ όταν κατάλαβε τι μπορούσε να συμβεί πήρε τηλέφωνο τον επιχειρηματία για να του δώσει εξηγήσεις.

Αυτό που δεν σκέφτηκε, ωστόσο, είναι ότι οι Αρχές βρίσκονται σε συναγερμό υπό το φόβο νέου χτυπήματος με «τρομοπακέτο», γεγονός που καθιστά τη φάρσα του ιδιαίτερα επικίνδυνη.

Οι αστυνομικοί δεν βρήκαν κάτι άλλο στο παρελθόν του που να δικαιολογεί ανησυχία.

Σε βάρος του αποστολέα του φακέλου με τα ακουστικά σχηματίστηκε δικογραφία από την ΕΛ.ΑΣ. για άσκοπη κινητοποίηση των Αρχών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα