Δημοσιεύθηκε στις: Τρ, Απρ 19th, 2016

Ελεύθεροι οι προσαχθέντες φοιτητές της ΑΡΕΝ

kjdfnhknΕλεύθεροι αφέθηκαν οι προσαχθέντες φοιτητές της ΑΡΕΝ,οι οποίοι νωρίτερα είχαν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διαμαρτυρόμενοι για τα κλειστά σύνορα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι 25 φοιτητές που μετείχαν στην διαμαρτυρία και ανήκουν στην φοιτητική παράταξη Αριστερή Ενότητα, προσήχθησαν μετά το πέρας της διαμαρτυρίας χωρίς να ασκηθεί βία και αφέθηκαν αμέσως ελεύθεροι.

 

Οι ίδιοι με ανακοίνωση τους αναφέρουν:

Σήμερα το πρωί, Τρίτη 19/4, πραγματοποιήθηκε ακτιβισμός των σχημάτων της Αριστερής Ενότητας Αθήνας για τους οικονομικούς και πολιτικούς πρόσφυγες, τους πνιγμούς στο Αιγαίο  και τις επαναπροωθήσεις-απελάσεις που πραγματοποιεί η Ελληνική Κυβέρνηση στα πλαίσια της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας.

Με την ολοκλήρωση της ειρηνικής διαμαρτυρίας, μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ που συμπεριφέρθηκαν ακριβως με τον ίδιο τρόπο καταστολής και βίας σαν τις δυνάμεις των Δέλτα, κυνήγησαν τους αγωνιστές/στρίες εν μέσω κυκλοφορίας στη λεωφόρο Κατεχάκη.

Οι εντολές τους ήταν σαφείς: να ξυλοκοπήσουν και να προσαγάγουν τους διαμαρτυρόμενους φοιτητές. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν προσαχθέντες και ορισμένοι έχουν τραυματιστεί ελαφρά.

Φαίνεται ότι για το ελληνικό κράτος εκτός από τους μετανάστες, εχθρό αποτελούν όσοι και όσες αγωνίζονται για τα δικαιώματα των κατατρεγμένων. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ξεκάθαρο πως καταπνίγει κάθε αγωνιζόμενη φωνή και πάντα με τη βοήθεια των κατασταλτικών μηχανισμών.
Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των συντρόφων μας!
Δεν υποχωρούμε! Η αλληλεγγύη μας θα σπάσει τα δεσμά του φόβου και τα συνορα της ντροπής!

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo