Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 12 συλληφθέντες για τις συγκρούσεις την ημέρα του Πολυτεχνείου στην Πάτρα

patra_epeisodia610Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 12 συλληφθέντες για τις χθεσινές συγκρούσεις στο κέντρο της Πάτρας, που έγιναν μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο.

 

Οι έξι άνδρες και οι έξι γυναίκες οδηγήθηκαν σήμερα το μεσημέρι στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών και, όπως έγινε γνωστό, ορίστηκε δικάσιμος για τις 21 Μαρτίου του 2017.

Την ίδια ώρα, έξω από δικαστικό μέγαρο της Πάτρας πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση συμπαράστασης προς τους συλληφθέντες, έπειτα από κάλεσμα της αντιεξουσιαστικής κίνησης, χωρίς όμως να δημιουργηθούν απρόοπτα.

Από την πλευρά της η αστυνομία είχε πάρει αυξημένα μέτρα ασφαλείας, με μία διμοιρία ΜΑΤ να βρίσκεται κοντά στα δικαστήρια .

Στο μεταξύ, με αφορμή τις προσαγωγές και τις συλλήψεις, η Λαϊκή Ενότητα Αχαΐας εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας, στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων “προσήχθησαν τρεις σύντροφοί μας από σημεία που δεν είχαν καμία σχέση με τις εντάσεις που ακολούθησαν την πορεία του Πολυτεχνείου, στην Πάτρα”.

Μάλιστα, ένας εκ των τριών συνελήφθη στην συνέχεια και για αυτό η Λαϊκή Ενότητα απηύθυνε και αυτή κάλεσμα για συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια.

Σχετικά Νέα