Ελευθερία μετά από 5 χρόνια για τον Τάσο Θεοφίλου – αθώος για όλες τις κατηγορίες(Φώτο+Βίντεο)

Ο Τάσος Θεοφίλου θα είναι σε λίγες ώρες ελεύθερος, μετά από πέντε χρόνια, καθώς το Πενταμελές Εφετείο Kακουργημάτων τον κήρυξε αθώο για την υπόθεση της ληστείας της Πάρου για την οποία σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε 25ετή κάθειρξη καθώς και για τη συμμετοχή και ένταξη στην ε.ο Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Η ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου, που ελήφθη με πλειοψηφία 3 προς 2, μέσα στην κατάμεστη από φίλους και αλληλέγγυους του 33χρονου Θεοφίλου αίθουσα προκάλεσε κλάματα χαράς και ανακούφισης και χειροκροτήματα, καθώς ο Θεοφίλου δικαζόταν μετά από εισαγγελική έφεση και για κατηγορίες σχετικά με ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση κ.λπ. για τις οποίες είχε αθωωθεί πρωτόδικα και έτσι ήταν αντιμέτωπος ακόμη και με ισόβια.

Σύμφωνα με την ετυμηγορία του δικαστηρίου, ο Τάσος Θεοφίλου αθωώθηκε για το σύνολο των κατηγοριών και συγκεκριμένα για συγκρότηση και ένταξη τρομοκρατικής οργάνωσης, ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, κατασκευή-προμήθεια-κατοχή εκρηκτικών υλών, διακεκριμένη κατοχή όπλων κ.ά.

Ένα μέλος του δικαστηρίου είχε την άποψη πως θα πρέπει να κριθεί ένοχος για τις πράξεις της ληστείας, της παράνομης οπλοφορίας, της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος και τη πλαστογραφίας ενώ το δεύτερο μέλος που μειοψήφησε υποστήριξε ότι πρέπει να καταδικαστεί για όλα τα αδικήματα που του αποδόθηκαν.

Η δίκη του Τάσου Θεοφίλου που γίνεται εδώ και καιρό αφορά την υπόθεση της ληστείας στην τράπεζα Alpha Bank στην Πάρο, τον Αύγουστο του 2012, η οποία είχε καταλήξει στον θανάσιμο τραυματισμό του 53χρονου οδηγού ταξί Δημήτρη Μίχα που επιχείρησε να σταματήσει τους ληστές. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η ληστεία είχε γίνει από μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.

Ο Θεοφίλου είχε συλληφθεί στην Αθήνα λίγες ημέρες μετά, καθώς σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία είχε «υποδειχθεί» από «τηλεφώνημα αγνώστου» ως δράστης της ληστείας. Η Αντιτρομοκρατική ανέφερε επίσης ότι «είχε ταυτοποιηθεί DNA του» σε ένα καπέλο το οποίο ωστόσο, σύμφωνα με την υπεράσπιση, δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο των αντικειμένων που συλλέχθηκαν και φωτογραφήθηκαν στον τόπο του συμβάντος.

Και στην παρούσα δίκη όπως και πρωτόδικα, κανένας αυτόπτης μάρτυρας δεν αναγνώρισε τον κατηγορούμενο ως έναν από τους δράστες της ληστείας.

Η εισαγγελέας έδρας στην αγόρευσή της πριν από λίγο καιρό είχε ζητήσει την ενοχή του για όλες τις πράξεις εκφράζοντας την απόλυτη πεποίθησή της πως ο Θεοφίλου «υπήρξε μέλος της οργάνωσης “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς” και προχώρησε με άγνωστους -για τη Δικαιοσύνη- συνεργούς στη ληστεία της τράπεζας, με απολογισμό έναν νεκρό».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα