Ελεγκτής κράτησε παράνομα φοιτητή μέσα σε λεωφορείο

To περιστατικό έγινε στη Θεσσαλονίκη σε λεωφορείο της γραμμής 11.«Αν θες σπάσε κι την πόρτα κάνε μου και μήνυση αλλά εδώ θα μείνεις» ισχυρίζεται ο φοιτητής ότι του είπε ο ελεγκτής.

Όπως περιγράφει, μέσα στο λεωφορείο επικρατούσε το αδιαχώρητο και δεν μπορούσε να χτυπήσει το εισιτήριο. Κάποια στιγμή ελεγκτής μπήκε στο λεωφορείο και ο επιβάτης προτείνει να χτυπήσει εκείνη την ώρα το εισιτήριο, καθώς του εξήγησε ότι δεν μπόρεσε από τον πολύ κόσμο.

Ο ελεγκτής αρνήθηκε, δεν τον άφησε να κατέβει μέχρι το τέλος της διαδρομής, ειρωνευόταν τον και εγκλωβίζοντας τον στο λεωφορείο. Στο τέρμα της διαδρομής τον περίμεναν σεκιούριτι, αλλά στο σημείο βρίσκονταν και αστυνομικοί που πήραν τα στοιχεία του και τα έδωσαν στον ελεγκτή. Ο φοιτητής ζήτησε τα στοιχεία του ελεγκτή για να του κάνει μήνυση, αλλά οι αστυνομικοί τον παρέπεμψαν στον ΟΑΣΘ.

Ολόκληρη η καταγγελία  στην ιστοσελίδα Seleo:

«Έτυχε να κατευθύνομαι προς το σταθμό ΟΣΕ με το αστικό της γραμμής 11. Πάνω στην μαζική έλευση επιβατών εκείνη την ώρα μιας κι το αστικό ήταν γεμάτο δεν μπόρεσα να ακυρώσω το εισιτήριο μου. Τέσσερις στάσεις πριν τον σταθμό ΟΣΕ έτυχε να είναι μπει ελεγκτής τον όποιο δεν κατάλαβα ότι εισήλθε στο αστικό.

Μόλις μου ζήτησε εισιτήριο του απευθύνθηκα ήρεμα και ευγενικά ότι δεν το ακύρωσα για τον εξής λόγο αλλά μπορούσα να το ακυρώσω τώρα μιας και δεν έχανε κάποιο έσοδο ο οργανισμός. Ο ελεγκτής ήταν ανένδοτος και με κοίταζε με καχυποψία και μου είπε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι κι θα μου κόψει πρόστιμο. Εγώ όντας ως φοιτητής πολύτεκνης οικογενείας από της οποίας δουλεύει μόνο η μητέρα μου και τα βγάζουμε πέρα αρκετά δύσκολα αποφάσισα να κατέβω στην επομένη στάση και απευθύνθηκα προς ελεγκτή και οδηγό ότι θα κατέβω. Τότε ο ελεγκτής έδωσε οδηγία προς τον οδηγό να κλείσει όλες τις πόρτες και να μην μου επιτρέψει την έξοδο παρά μόνο στο τέρμα του σταθμού όπου είχε ειδοποιήσει και τους σεκιούριτι να με παραλάβουν .Του απευθύνθηκα με ήρεμο τόνο ότι αν δεν μου ανοίξετε διώκεστε ποινικά “για παράνομη κράτηση” κι ο ίδιος απευθυνόμενος προς εμένα με ειρωνικό ύφος μου είπε «αν θες σπάσε κι την πόρτα κάνε μου και μήνυση αλλά εδώ θα μείνεις» και προσπαθούσε με χέρια και με κινήσεις να με περιορίσει στον χώρο της πρώτης πόρτας του αστικού λεωφορείου. Περίμενα να φτάσουμε στο τέρμα όπου ήταν ο σταθμός ΟΣΕ να απευθυνθώ προς του αστυνομικούς.

Όταν φτάσαμε στο τέρμα ο ελεγκτής μαζί με τους σεκιούριτι προσπαθούσε να με περιορίσει στο αστικό με κινήσεις βίαιες προς εμένα για να μου κόψει πρόστιμο αλλά με την βοήθεια των επιβατών(οι οποίοι στο σύνολο τους με υποστήριξαν) κατάφερα να ξεφύγω.

Απευθύνθηκα στους αστυνομικούς που ήταν εκεί πέρα για παράνομη κράτηση αλλά αυτοί όπως όφειλαν να τον συλλάβουν για παράνομη κράτηση μιας κι το αδίκημα είναι αυτεπάγγελτο δεν το έκαναν αντιθέτως ζήτησαν τα στοιχειά μου τα οπαία τα έδωσαν μετά χαράς στον ελεγκτή που ήρθε προς το μέρος τους ο οποίος παρεμπιπτόντως ήταν σαν να άλλαξε χαρακτήρα μπροστά στους αστυνομικούς.

Ζήτησα τα στοιχεία του κύριου(ελεγκτή) διότι ήθελα να προβώ σε μήνυση εις βάρος του γι όλο αυτό τον βίαιο περιορισμό που υπέστηκα μέσα στο αστικό αλλά ο αστυνομικός μου απευθύνθηκε με ειρωνικό τόνο να τα πάρω από τον ΟΑΣΘ. Τελικά μου έκοψε πρόστιμο και έφυγε χαρούμενος για να «κυνηγήσει» τον επόμενο επιβάτη-παραβάτη. Παρεμπιπτόντως να συμπληρώσω ότι προσπαθούσε να αντικρούσει όλα μου τα επιχειρήματα προς του αστυνομικούς λέγοντας ότι δεν άνοιγε την πόρτα διότι είχαμε φτάσει κοντά στον σταθμό και δεν υπήρχε στάση επίσης κατηγορούμουν ότι οι επιβάτες οι οποίοι όπως ανάφερε στους αστυνομικούς ήταν φίλοι του συμπεριφέρθηκαν βίαια με σκοπό να με βοηθήσουν να ξεφύγω.

Τα συμπεράσματα δικά σας. Το δικό μου περιστατικό είναι απλώς ένα από τα δεκάδες που συμβαίνουν καθημερινά».

Σχετικά Νέα