Δημοσιεύθηκε στις: Τρ, Απρ 12th, 2016

ΕΚΤ:Σκοπός των συζητήσεων είναι η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και ένα νέο πρόγραμμα με το ΔΝΤ

GDBGDBVB«Οι επικεφαλής των θεσμών θα μεταβούν σήμερα στην Ουάσιγκτον και θα επιστρέψουν στην Αθήνα το συντομότερο δυνατόν, μετά την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ», δήλωσε εκπρόσωπος της ΕΚΤ μετά την ολοκλήρωση του χθεσινού κύκλου διαβουλεύσεων με τους δανειστές.

«Κατά τη διάρκεια των πρόσφατων συζητήσεων με την ελληνική κυβέρνηση σημειώθηκε ικανοποιητική πρόοδος σε όλα τα θέματα. Και οι τέσσερις θεσμοί εργάζονται εντατικά μαζί με τις ελληνικές αρχές πάνω σε ένα φιλόδοξο πακέτο μέτρων με στόχο την ανάπτυξη, την απασχόληση και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Αυτό θα αποτελέσει τη βάση τόσο για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των ευρωπαϊκών θεσμών, όσο και για ένα νέο πρόγραμμα με το ΔΝΤ», τόνισε.

Από την πλευρά του, ο Μπενουά Κερέ, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ, σημείωσε: «Συμφωνούμε πλήρως με το ΔΝΤ στην ανάγκη για μια ισχυρή δέσμη μέτρων. Ο σκοπός των συζητήσεων είναι η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του μνημονίου και ένα νέο πρόγραμμα με το ΔΝΤ».

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo