Δημοσιεύθηκε στις: Τε, Ιούλ 8th, 2015

Εκπρόσωπος Σόιμπλε:«Είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε εξέλιξη»

grexit1Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Γιέγκερ, κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με το αν εξετάζεται η επιλογή της εισαγωγής παράλληλου νομίσματος για την Ελλάδα,είπε ότι αν μέχρι την Κυριακή δεν υπάρχει λύση, τότε ενδεχομένως να χρειάζεται να υπάρξουν κι άλλα σενάρια.

ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε  επανέλαβε επίσης,, ότι δεν βλέπει λόγο για κούρεμα του ελληνικού χρέους ή για άλλα μέτρα που θα μείωναν την αξία των δανείων.

«Αυτή τη στιγμή και επί της αρχής δεν βλέπουμε, όπως σαφέστατα δήλωσε χθες η Καγκελάριος, καμία απολύτως βάση για τέτοια συζήτηση», δήλωσε.

«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις. Χθες συνεδρίασε το Eurogroup και θα υπάρξουν και άλλες συζητήσεις. Τώρα το θέμα, είναι το αίτημα της Ελλάδας στον ΕΜΣ. Η επιστολή από τις 30 Ιουνίου δεν αποτελεί αίτημα. Με αυτό πρέπει να ασχοληθούμε τώρα. Αλλά χθες κατέστη σαφές, ότι αν μέχρι την Κυριακή δεν υπάρχει λύση, τότε ενδεχομένως να χρειάζεται να σκεφτούμε άλλα σενάρια», δήλωσε ο κ. Γιέγκερ.
Τέλος,απατώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν η γερμανική κυβέρνηση διαθέτει σχέδιο για Grexit, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι «η κυβέρνηση είναι προετοιμασμένη για κάθε εξέλιξη – και αναμένουμε με κάθε ηρεμία τις εξελίξεις των επόμενων ημερών».

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo