Δημοσιεύθηκε στις: Τε, Σεπ 14th, 2016

Εισαγγελική παρέμβαση για τη ρατσιστική απόφαση του Συλλόγου Γονέων και τις δηλώσεις του δημάρχου Ωραιοκάστρου

timthumbΤην παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσαν τόσο ηαπόφαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων δημοτικού σχολείου του Δήμου Ωραιοκάστρου σχετικά με τη μη ένταξη των προσφυγόπουλων στην εκπαιδευτική διαδικασία, όσο και δηλώσεις του δημάρχου της περιοχής, Αστέριου Γαβότση, που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σύρμω Κακάλη, παρήγγειλε από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, αρμόδιο για ρατσιστικά εγκλήματα, Χρήστο Τόλια, τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για να διαπιστωθεί, εάν στοιχειοθετούνται αδικήματα που εμπίπτουν στο νόμο περί ρατσιστικής βίας.

Όπως έγινε γνωστό, η εισαγγελική παραγγελία περιλαμβάνει δύο σκέλη:

  • από τη μία την απόφαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου δημοτικούσχολείου Μελισσοχωρίου να προβεί σε κατάληψη του σχολείου σε περίπτωση που καθίσουν προσφυγόπουλα στα ίδια θρανία με τα παιδιά τους,
  • κι από την άλλη τις δηλώσεις του Αστέριου Γαβότση, σε συγκέντρωση δημοτών του, με αφορμή τις αντιδράσεις πολιτών που χαρακτηρίστηκαν ως «ρατσιστικές».

Ο δήμαρχος στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας καλείται να δώσει ανωμοτί κατάθεση, ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινης πράξης.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo