Ειρηνοδικείο Αθηνών: Ένταση και πάλι για τους πλειστηριασμούς

Ένταση υπήρχε  από νωρίς σήμερα στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, μετά την αλλαγή στάσης των συμβολαιογράφων, οι οποίοι αποφάσισαν να μετέχουν σε πλειστηριασμούς με εγγεγραμμένη υποθήκη άνω των 400.000 ευρώ.

Στο Ειρηνοδικείο της Λουκάρεως έχουν συγκεντρωθεί πολίτες, αλλά και μέλη οργανώσεων και φορέων, που αντιδρούν στους πλειστηριασμούς. Όλα ξεκίνησαν με το που άνοιξαν οι αίθουσες, στις οποίες θα γίνονταν ορισμένοι από τους 30 πλειστηριασμούς που είναι προγραμματισμένοι, αλλά και στους χώρους εκτός των αιθουσών. Η αρχή έγινε με μια συμβολαιογράφο που βρίσκονταν κοντά στο κυλικείο του Μεγάρου. Τα μέλη του κινήματος “Δεν πληρώνω” την εντόπισαν και κινήθηκαν εναντίον της, καθώς όπως καταγγέλλουν προσπάθησε να κάνει πλειστηριασμό σε ένα τραπεζάκι εκτός αίθουσας. Στην αρχή επιτέθηκαν εναντίον της φραστικά ζητώντας της να αποχωρήσει. Η συμβολαιογράφος αρνήθηκε να υπακούσει σ’ αυτό που της ζητούσαν με αποτέλεσμα να πνεύματα να οξυνθούν και να χρειαστεί η παρέμβαση των ψυχραιμότερων για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Παρόλα οι πολίτες και τα μέλη των κινημάτων που αντιτίθενται στους πλειστηριασμούς την ανάγκασαν να κατέβει από το τραπέζι στο οποίο καθόταν, να την οδηγήσουν στο κυλικείο του δικαστικού μεγάρου και να την κλειδώσουν μέσα σε αυτό.

Η ίδια συμβολαιογράφος, λίγο αργότερα βγήκε από το κυλικείο και πλησίασε και πάλι στη δικαστική αίθουσα. Κάθισε σε ένα παγκάκι κι όταν έγινε αντιληπτή από τους συγκεντρωμένους ακολούθησε δεύτερος επεισοδιακός γύρος. Οι πολίτες πήραν σηκωτή από το παγκάκι τη συμβολαιογράφο και την οδήγησαν εκτός του δικαστικού μεγάρου.

Παράλληλα επετράπη και ο πλειστηριασμός ενός αγροτεμαχίου με αποθήκη το οποίο έβγαινε στο σφυρί από τράπεζα. Οι πολίτες ανάγκασαν και σε αυτή την περίπτωση τη συμβολαιογράφο να αποχωρήσει. Μέχρι στιγμής έχει επιτραπεί μόνο ένας ακούσιος πλειστηριασμός, καθώς την εκποίηση του ακινήτου του επιθυμεί και ο οφειλέτης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα