Δημοσιεύθηκε στις: Κυ, Οκτ 4th, 2015

Ειδομένη:O νορβηγικός Ερυθρός Σταυρός έστησε ιατρικές μονάδες για τους πρόσφυγες

ImageHandler

Tρεις εξοπλισμένες ιατρικές σκηνές, μία γενική κλινική, μία γυναικολογική και μία για ψυχολογική υποστήριξη, των προσφύγων που περνούν κατά χιλιάδες τα σύνορα προς τα Σκόπια, έστησε ο voρβηγικός Ερυθρός Σταυρός στον μεθοριακό σταθμό της Ειδομένης, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει το έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Στήθηκαν επίσης τρεις τέντες που χρησιμοποιούνται σαν παιδότοποι για τα μικρά παιδιά.

Τις σκηνές επιθεώρησε το μεσημέρι ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος είδε δύο γιατρούς από τη Νορβηγία, δύο νοσηλεύτριες, μία μαία, δύο ψυχολόγους, έναν συντονιστή και έναν τεχνικό να στέκονται στο πλευρό των προσφύγων.

Ο νορβηγικός Ερυθρός Σταυρός και οι εθελοντές θα παραμείνουν στην Ειδομένη κάποιες εβδομάδες με στόχο να εκπαιδεύσουν το προσωπικό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, τους νοσηλευτές, τους Σαμαρίτες και τους κοινωνικούς λειτουργούς. Στη συνέχεια, κι αφού αποχωρήσουν, οι μονάδες θα παραμείνουν στημένες και σε πλήρη λειτουργία και θα αναλάβουν εθελοντές γιατροί από τη Θεσσαλονίκη.

«Έχουν ολοκληρωθεί οι εγκαταστάσεις των τριών κινητών μονάδων, σε συνεργασία με το Νορβηγικό Ερυθρό Σταυρό, εάν χρειαστεί περαιτέρω ενίσχυση θα υπάρξει από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και σε συνεργασία με τη Διεθνή Ομοσπονδία, καθώς από την Ειδομένη περνούν περίπου 3.000 με 4.000 πρόσφυγες», ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Αντώνης Αυγερινός.

Οι περισσότεροι από τους μετανάστες που τους προσφέρονται σκηνές αντιμετωπίζουν προβλήματα από τον ήλιο, από τσιμπήματα εντόμων, ενώ ζητούν παυσίπονα.

 

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo