Ειδομένη:Διαμαρτυρία προσφύγων στις σιδηροδρομικές γραμμές με αίτημα να ανοίξουν τα σύνορα

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΚΟΠΙΑ ΣΥΝΟΡΑ50 άτομα παραμένουν, από χθες το μεσημέρι, πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές στον καταυλισμό της Ειδομένης, στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ, διαμαρτυρόμενοι επειδή τα σύνορα παραμένουν κλειστά. Ο αριθμός των προσφύγων στο σημείο της διαμαρτυρίας αυξάνεται συνεχώς.

Πρόσφυγες καταλαμβάνουν μαζικά πλέον τις σιδηροδρομικές γραμμές στον καταυλισμό της Ειδομένης, στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ, ζητώντας να ανοίξουν τα σύνορα, ενώ μπλοκάρουν τη διέλευση οχημάτων από τη σιδηροδρομική διάβαση.

Η κατάληψη της γραμμής ξεκίνησε χθες το μεσημέρι από ομάδα περίπου 50 ατόμων οι οποίοι δήλωναν αποφασισμένοι να συνεχίσουν, ώσπου να ανοίξει ξανά η ουδέτερη ζώνη.

Αυτή την ώρα, ο αριθμός των προσφύγων, που έχουν καταλάβει τις γραμμές, έχει αυξηθεί και συνεχώς καταφθάνουν και άλλοι κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως «ανοίξτε τα σύνορα» και «όχι νερό, όχι φαγητό ώσπου να ανοίξουν τα σύνορα». Σημειώνεται ότι αργά χθες το βράδυ ένα άτομο περιλούστηκε με εύφλεκτο -όπως λένε οι μαρτυρίες- υλικό, αλλά τον απομάκρυναν οι πιο ψύχραιμοι.

Σχετικά Νέα