Εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης προτείνει ο Ευ. Μυτιληναίος

Την ανάγκη δημιουργίας εθνικού σχεδίου αναδιάρθρωσης και ιδιοκτησίας νέου προγράμματος μεταρρυθμίσεων τόνισε ο πρόεδρος του ομίλου Μυτιληναίος, κατά την ομιλία του, μαζί με τον πρώην υπ. Οικονομικών των ΗΠΑ, κ. Τζακ Λιού στο συνέδριο του Economist για την Παγκόσμια Ανάπτυξη.

Ο κ. Μυτιληναίος, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι «οι Έλληνες πρέπει να πάρουμε τη μοίρα στα χέρια μας». Συγκεκριμένα, όπως πρότεινε, το εθνικό σχέδιο αναδιάρθρωσης πρέπει να υπηρετήσουν όλα τα κόμματα, συμπεριλαμβανομένου του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οι επιχειρήσεις, καθώς το 73% των Ελλήνων θέλει η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ.

Ως προς τα μέτρα, ο πρόεδρος του ομίλου Μυτιληναίος, πρόσθεσε ότι πρέπει να υπάρχει σταθερή φορολογική πολιτική, 3,5% μείωση στις δαπάνες, ιδιωτικοποιήσεις και fast track αναθέσεις.

Μιλώντας, για το χρέος, τόνισε ότι φυσικά δεν είναι βιώσιμο και η αντίδραση από την πλευρά της Ελλάδας, πρέπει να είναι η υλοποίηση μεταρρυθμίσεων για ένα χρονικό διάστημα 5-7 χρόνια και με ανταλλάγματα στο χρέος, για αυτή την περίοδο. «Οι Έλληνες θα πρέπει να γίνουν ιδιοκτήτες του προγράμματος» είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, κ. Τζακ Λιου, τόνισε τη μακρά συμμαχία μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ τόσο σε επίπεδο οικονομίας όσο και στο επίπεδο της αμυντικής συμμαχίας μέσω του ΝΑΤΟ.

Ο κ. Λιου επισήμανε ότι η διακυβέρνηση του προέδρου Ομπάμα είχε στόχο τη διατήρηση μιας συνεκτικής Ευρώπης γιατί ήταν σημαντική για την αμερικανική ασφάλεια.

Μιλώντας για τις οικονομίες, σε ΗΠΑ και Ευρώπη, και απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Λιου τόνισε ότι μια από τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η διεθνής οικονομία θα είναι η εξεύρεση κατάλληλου εργατικού δυναμικού.

newmoney.gr

Σχετικά Νέα