Εθνικιστικό παραλήρημα του νεοναζί Κασιδιάρη: Οι προδότες θα σπάνε πέτρες – Έρευνα ζητά ο Βούτσης

Tην παραπομπή του χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας της Βουλής ζητά με έγγραφό του ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, προκειμένου να εξετάσει το «εθνικιστικό-διχαστικό παραλήρημα» του υπόδικου βουλευτή.

Στη συνεδρίαση της 17.1.2018 της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων ο εισηγητής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, με αφορμή το Σκοπιανό επιδόθηκε σε νεο κήρυγμα μίσους, λέγοντας ότι «οταν εμείς έρθουμε στα πράγματα και υπάρχει ένα εθνικό καθεστώς στην Ελλάδα , όλοι αυτοί που προδίδουν θα είναι μόνο για καταναγκαστικά έργα και για να σπάνε πέτρες».

Το έγγραφο Βούτση αναφέρει αποσπάσματα των πρακτικών με τις επίμαχες εκφράσεις και ζητά να διερευνηθεί εάν αυτές «υπάγονται στην έννοια της αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς και της ρητορικής μίσους, παραβιάζοντας έτσι τις διατάξεις των γενικών αρχών και της ρητορικής μίσους, παραβιάζοντας έτσι τις διατάξεις των γενικών αρχών του άρθρου 2 του Κώδικα Δεοντολογίας».

Ο διάλογος στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας με τον πρόεδρο της Επιτροπής ΚωνΔουζίνα που αναγκάστηκε να διακόψει προσωρινώς τη συνεδρίαση:

Σχετικά Νέα