ΕΕΤ: Η συνεργασία μας με την ΑΑΔΕ για τις κατασχέσεις, είναι ομαλή

Στενά και αρμονικά συνεργάζεται η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ) με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για τον εξορθολογισμό και τη βελτίωση του συστήματος κατασχέσεων, αναφέρουν τραπεζικές πηγές με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ροή του συστήματος παρουσιάζει διακυμάνσεις κατά τη διάρκεια του έτους, οι οποίες οφείλονται σε τεχνικούς, νομικούς (παραγραφές οφειλών, μη επίδοση κατασχέσεων τον μήνα Αύγουστο), διαχειριστικούς λόγους – ακόμη και σε εθιμικούς (δεν επιδίδονται κατασχετήρια την περίοδο του Πάσχα).

Η εξομάλυνση της ροής των κατασχέσεων και του περιορισμού τους στο αναγκαίο μέτρο, αποτελεί κοινό στόχο της ΑΑΔΕ και της ΕΕΤ. Ζητούμενο είναι να περιοριστεί ο αριθμός των ενεργειών στον απολύτως απαραίτητο, να μην εμφανίζονται αυξομειώσεις κατά τη διάρκεια του έτους και να εξαλειφθεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα κάθε δυσλειτουργία, αδικία ή υπερβολή. Αποτελεί προτεραιότητα των στελεχών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) αλλά και των τραπεζών, να καταλήξει επιτυχώς η προσπάθεια το συντομότερο, ώστε να εξασφαλιστεί μια ροή που δεν θα επιβαρύνει το σύστημα και που θα διασφαλίζει τα συμφέροντα των φορολογουμένων αλλά και τα δημόσια έσοδα, σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για την εθνική οικονομία, αναφέρουν τραπεζικές πηγές.

Σχετικά Νέα