Εγκαταστάσεις της NASA επιθεωρεί ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς πρόκειται να επισκεφτεί σήμερα εγκαταστάσεις της Αμερικανικής Υπηρεσίας Αεροναυτικής και Διαστήματος (NASA) αλλά και στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Αλαμπάμα.

Στο κέντρο διαστημικών πτήσεων Marshall Space Flight Center που βρίσκεται στο Χάντσβιλ θα έχει ενημέρωση σχετικά με την πρόοδο του συστήματος εκτοξεύσεων (Space Launch System) το οποίο η NASA χαρακτηρίζει «τον πιο ισχυρό πύραυλο-φορέα στον κόσμο».

Παράλληλα, θα ενημερωθεί για τις επιστημονικές έρευνες που διεξάγονται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, καθώς η NASA προετοιμάζεται για διαστημικές αποστολές στο βαθύ διάστημα, γύρω από το φεγγάρι, αλλά και προς τον πλανήτη Άρη.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος θα ενημερωθεί επίσης για τις δράσεις του ειδικού κέντρου διαχείρισης των επιστημονικών ερευνών που διεξάγονται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, για την εκπαίδευση των αστροναυτών ώστε να εξοικειωθούν με τις συνθήκες έλλειψης βαρύτητας αλλά και να διαβιώσουν στο διάστημα, καθώς και για την παραμονή τους στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο Πενς θα επισκεφτεί επίσης στην ίδια περιοχή το κέντρο έρευνας για την ανάπτυξη πυραύλων των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων (US Army Aviation and Missile Research, Development and Engineering Center). Εκεί θα ενημερωθεί από την στρατιωτική ηγεσία για τις εξελίξεις στα προγράμματα αντιπυραυλικής προστασίας των ΗΠΑ. Η ενημέρωση αυτή είναι ιδιαιτέρως σημαντική μετά την κλιμάκωση της έντασης στην Κορεατική Χερσόνησο και τους διαρκείς φραστικούς διαξιφισμούς μεταξύ του πρόεδρου Ντόναλντ Τραμπ και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν. Η Πιονγκγιάνγκ απειλεί τις ΗΠΑ με πυρηνικό πυραυλικό πλήγμα εντός των αμερικανικών γεωγραφικών ορίων.

Το απόγευμα, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος θ’ αναχωρήσει για το Μπέρμιγχαμ όπου θα μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση του ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή Λούθερ Στρέιντζ που αναμετράται με τον πρώην πολιτειακό δικαστή, Ρόι Μουρ, στις αυριανές προκριματικές εκλογές. Οι εκλογές διεξάγονται σε επίπεδο πολιτείας για την επιλογή του υποψηφίου γερουσιαστή των Ρεπουμπλικάνων στην Αλαμπάμα.

Πηγή: CNN- ΑΠΕ

Σχετικά Νέα