Δ.Τζανακόπουλος: Καλοδεχούμενη η πρόταση Γεννηματά

Λίγο μετά τη θετική ανταπόκριση του Αλέξη Τσίπρα στην επιστολή της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, με τις προτάσεις που τη συνοδεύουν για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος χαρακτήρισε καλοδεχούμενη την πρόταση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ3 ανέφερε ότι δεν εγκαταλείφθηκε ποτέ η δέσμευση της κυβέρνησης για να εκκινήσει η διαδικασία συνταγματικής αναθεώρησης, επισήμανε την παρέμβαση και το περιεχόμενό της τότε από τον Αλέξη Τσίπρα, θυμίζοντας ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη και η κυρία Γεννηματά δεν είχαν τιμήσει με προτάσεις και απόψεις την επιτροπή Σπουρδαλάκη που συγκροτήθηκε στη συνέχεια.

«Σε κάθε περίπτωση όμως, η πρόταση της κυρίας Γεννηματά, αν και καθυστερημένη, είναι απολύτως καλοδεχούμενη», τόνισε. «Και ο πρωθυπουργός απάντησε ότι είναι καλοδεχούμενη, θα συζητηθεί και μεταξύ τους εφόσον το επιλέξουν, αλλά και στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διαδικασίας», πρόσθεσε.

Συνέχισε όμως ότι πρέπει να εκκινήσει μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, εξηγώντας ότι «δεν είναι αυτή τη στιγμή η κατάλληλη συγκυρία, έχοντας μπροστά μας την 4η αξιολόγηση και τις διαπραγματεύσεις για το μεταμνημονιακό καθεστώς».

«Ωστόσο» -τόνισε- «μέχρι τότε, μας δίνεται μια πολύ καλή δυνατότητα να προχωρήσουμε τη συζήτηση με τις πολιτικές δυνάμεις».

Σημείωσε πάντως ότι «δεν μιλάμε για μια τεχνοκρατική θεώρηση, για μια πολιτικά ουδέτερη πρόταση».

Χαρακτήρισε την τοποθέτηση Βενιζέλου -ότι σε αυτή τη φάση υπάρχει η δυνατότητα για Συνταγματική Αναθεώρηση- καθαρά πολιτική και όχι συνταγματικής ουσίας, καθώς αυτό που ουσιαστικά λέει είναι ότι δεν μπορεί η διαδικασία να ανοίξει εφόσον βρίσκεται στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ.

«Το λέει διότι θεωρεί ότι η υπόθεση Novartis αποτελεί σκευωρία που αποδεικνύει έναν υποτιθέμενο μη σεβασμό στους θεσμούς εκ μέρους της κυβέρνησης», είπε, για να τονίσει ότι «οι πολίτες μπορούν να συγκρίνουν αν η σημερινή κυβέρνηση σέβεται τους θεσμούς, ή αν οι προηγούμενες που έφεραν τη χώρα εκεί που την έφεραν ήταν θεσμικά άμεμπτες».

Σχετικά Νέα