Δ. Παπαδημούλης: Στόχος μας να μετατρέψουμε το brain-drain σε brain-gain

Δηλώσεις του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, φιλοξενεί η ισπανική εφημερίδα «ElPais», με αφορμή ρεπορτάζ της εφημερίδας στην Αθήνα για την ανεργία των νέων.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης σημείωσε ότι «αξιοποιούνται πόροι από το Κοινωνικό Ταμείο για τη μείωση της ανεργίας, αλλά το βασικό στοίχημα είναι να επιταχύνουμε τους ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας».

Πρόσθεσε ότι «το 2017 για πρώτη χρονιά μετά από δέκα χρόνια είχαμε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, ενώ για τα επόμενα χρόνια προβλέπεται από την Κομισιόν ρυθμός ανάπτυξης 2.5%», υπογραμμίζοντας ότι «η ανεργία των νέων μπορεί να καταπολεμηθεί μόνο εάν εξασφαλίσουμε αυτή η ανάπτυξη να είναι ισχυρή και μακροχρόνια».

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συμπλήρωσε, επίσης, ότι «βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο», αρκεί, όπως τονίζει, «να καταφέρουμε να αναστρέψουμε το ‘brain-drain’ και να το μετατρέψουμε σε ‘brain-gain’, να μην καταλήξουμε σε θέσεις εργασίας που ενισχύουν το ‘πρεκαριάτο’, με υψηλά καταρτισμένους νέους να δουλεύουν ως σερβιτόροι, και να επιταχύνουμε τις επενδύσεις».

Σχετικά Νέα