Δ. Παπαδημούλης: Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ φόρεσαν τη φανέλα των πιο ακραίων κύκλων των δανειστών

«Από το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να βγει λευκός καπνός, αρκεί να στηριχθούμε στην πραγματικότητα, στους αριθμούς που δίνει η Κομισιόν και η Eurostat και να δούμε και τις υποχρεώσεις κάθε πλευράς με βάση την ισχύουσα υπογεγραμμένη συμφωνία κι ο καθένας να κάνει το μερίδιο που του αναλογεί» δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm».

 

«Πρέπει να αξιοποιήσουμε το κάθε λεπτό μέχρι τη Δευτέρα της 20ής Φεβρουαρίου, είτε για να πετύχουμε συμφωνία πλήρη την 20ή Φεβρουαρίου, ή για να υπάρξει τουλάχιστον ένα σαφέστατο περίγραμμα και χρονοδιάγραμμα που θα οδηγήσει στη συμφωνία» επισήμανε ο ευρωβουλευτής, εκτιμώντας πως «έχουμε κάθε λόγο όλες οι πλευρές -και η Ελλάδα και οι δανειστές- να ολοκληρώσουμε αυτό το πακέτο πριν τις ολλανδικές εκλογές και πριν αρχίσει ο κύκλος των αλληλοδιάδοχων εκλογικών αναμετρήσεων σε Ολλανδία, Γαλλία και Γερμανία».

Ο κ.Παπαδημούλης υπογράμμισε ότι Ελλάδα υπεραποδίδει σε σχέση με τους συμφωνημένους στόχους –και σε ό,τι αφορά τους δημοσιονομικούς και της πραγματικής οικονομίας και «υπερβαίνει τις συμφωνημένες προβλέψεις διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες». «Είναι υποχρεωμένο και το ΔΝΤ να δεχθεί τα επίσημα στοιχεία της Eurostat και της Κομισιόν. Το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2016 έκλεισε τετραπλάσιο από ό,τι ήταν ο συμφωνημένος στόχος και η προοπτική για την ανάκαμψη της οικονομίας το 2017 και το 2018 είναι της τάξης του 3% για κάθε χρόνο, που σημαίνει περισσότερες επενδύσεις, ταχύτερη μείωση της ανεργίας» είπε.

Επισήμανε ότι ευρωβουλευτές από όλες τις πλευρές, καθώς και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι όπως οι κ.κ. Γιούνκερ, Ντομπρόβσκις, Ντάισελμπλουμ αναγνωρίζουν ότι η Ελλάδα έχει κάνει μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις από όλους τα τελευταία χρόνια. Στο πλαίσιο αυτό άσκησε κριτική στους ευρωβουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι, όπως είπε, «αντί να ζητήσουν ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης γρήγορα, αντί να αντιταχθούν και να κριτικάρουν τις παράλογες απαιτήσεις ορισμένων ακραίων κύκλων των δανειστών, που δεν είναι κομμάτι της συμφωνίας, αντί γι’ αυτό προέταξαν το θέμα εκλογές».

«Λυπάμαι, αλλά αντί για τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας, την οποία αυτοδιαφημίζονται ότι φορούν όταν πηγαίνουν στο εξωτερικό οι εκπρόσωποι της ΝΔ, χθες φορούσαν τη φανέλα των πιο ακραίων κύκλων των δανειστών, δηλαδή Σόιμπλε και ΔΝΤ […]Είναι μία τελείως λανθασμένη, επιζήμια για τη χώρα, φθηνά μικροπολιτική στάση και ο κ.Μητσοτάκης με τη σιωπή του ουσιαστικά καθαγιάζει αυτή τη γραμμή, ως επίσημη γραμμή της ΝΔ. Βέβαια όταν πήγε να δει τη Μέρκελ και τον Σόιμπλε, μετά από τη συνάντηση με την κ. Μέρκελ δεν είπε τη λέξη εκλογές, μετά δε από τη συνάντηση με τον κ. Σόιμπλε δεν είπε τίποτε» ανέφερε ο κ.Παπαδημούλης και πρόσθεσε: «Το κλίμα που αποπνέει ο κ.Μητσοτάκης και οι περι αυτών “βοηθήστε μας να ρίξουμε τον Τσίπρα, κι εμείς θα σας κάνουμε όλα τα χατίρια” είναι ένα κλίμα το οποίο ευτυχώς δε βρίσκει απήχηση -και στο μεγαλύτερο μέρος της ευρωπαϊκής δεξιάς- διότι καταλαβαίνουν, όπως και η μεγάλη πλειοψηφία των δανειστών, ότι δε συμφέρει ούτε αυτούς, ούτε τη σταθερότητα στην ευρωζώνη να ξαναδημιουργηθεί από το πουθενά μία ελληνική κρίση, την ώρα που η οικονομία ανακάμπτει και υπερβαίνουμε τους συμφωνημένους στόχους».

Σχετικά Νέα