Δ.Παπαδημούλης: Η ελληνική οικονομία έχει ισχυρή δυναμική

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, παραχώρησε δηλώσεις στο ρωσικό δίκτυο «Sputnik» για την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ότι «η ελληνική οικονομία έχει μια ισχυρή δυναμική κι ένα ιδιαίτερα ικανό και καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό», προσθέτοντας πως «παρά την οικονομική κρίση και τις δυσκολίες, η ανταγωνιστικότητα του ανθρώπινου δυναμικού παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα».

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τόνισε επίσης ότι «ο εξωστρεφής χαρακτήρας του νέου αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας μπορεί να φέρει επενδύσεις σε διαφορετικούς τομείς και να οδηγήσει σε σημαντική αύξηση του ΑΕΠ».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Δημήτρης Παπαδημούλης υπογράμμισε ότι «ο τομέας του τουρισμού στην Ελλάδα είναι ένας από τους πιο δυναμικούς παγκοσμίως» συμπληρώνοντας ότι «η ελληνική ναυτιλία έχει κυρίαρχο ρόλο στην παγκόσμια αγορά, ενώ ο αγροδιατροφικός τομέας, η ενέργεια, οι μεταφορές και οι start-up θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της οικονομίας τα επόμενα χρόνια».

Σχετικά Νέα