Δημοσιεύθηκε στις: Τρ, Απρ 19th, 2016

Δ.Παπαδημούλης:«Έρχεται συμφωνία»

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης,μιλώντας στην πορτογαλική εφημερίδα »Publico»,εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία των διαπραγματεύσεων και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Ο Δημ. Παπαδημούλης, αναφέρθηκε επίσης στη συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Πορτογάλο ομόλογό του Αντόνιο Κόστα, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει την ανάγκη να υπάρξει συνεργασία «για την καταπολέμηση των πολιτικών λιτότητας και την δημιουργία πλατιάς συμμαχίας που θα στοχεύει στην οικονομική ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή και δικαιοσύνη στην ΕΕ και την Ευρωζώνη», υπογραμμίζοντας πως «η Ελλάδα θα στηρίξει την Πορτογαλία στα δύσκολα Eurogroup, που ακολουθούν για την κυβέρνηση Κόστα».

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημούλη: «Είμαι πεπεισμένος ότι η συμφωνία με τους θεσμούς θα κλείσει τις επόμενες εβδομάδες. Η ελληνική κυβέρνηση έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και όλοι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί το αναγνωρίζουν αυτό. Το ΔΝΤ έχει μια διαφορετική προσέγγιση σε κάποια ζητήματα, όπως το πρωτογενές πλεόνασμα και η ελάφρυνση του χρέους, αμφότερα ζητήματα στα οποία μπορούμε να καταλήξουμε μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης».

Για την ψήφιση στην ελληνική Βουλή των νομοσχεδίων για ασφαλιστικό και φορολογικό ο ίδιος τόνισε ότι «θα υπερψηφιστούν από τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Αμφότερα είναι εξόχως σημαντικά για την χώρα, την κοινωνία και την οικονομία».

Την ίδια στιγμή, σε σχέση με τα άμεσα μέτρα που προτάθηκαν στην Ουάσινγκτον υπογράμμισε ότι »η κυβέρνηση και οι θεσμοί δεσμεύονται από την συμφωνία. Πρόσθετα μέτρα με άμεση εφαρμογή που προτείνονται πέραν των συμφωνηθέντων δεν θα γίνουν αποδεκτά. Προέχει η ολοκλήρωση της αξιολόγησης και η ελάφρυνση του χρέους».

Τέλος, για την συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού Τσίπρα με τον Πορτογάλο ομόλογό του, Κόστα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι «υπάρχει συνεργασία για την καταπολέμηση των πολιτικών λιτότητας και την δημιουργία πλατιάς συμμαχίας που θα στοχεύει στην οικονομική ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή και δικαιοσύνη στην ΕΕ και την Ευρωζώνη. Η Ελλάδα θα στηρίξει την Πορτογαλία στα δύσκολα Eurogroup που ακολουθούν για την κυβέρνηση Κόστα».

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo