Δ.Λιάκος: Πλεονάσματα και Eurogroup κρίνουν τις συντάξεις

Μήνυμα ότι η απόφαση για την αναστολή της περικοπής των συντάξεων μπορεί να ληφθεί μόνο υπό δύο προϋποθέσεις, να βγαίνουν τα πλεονάσματα και να συμφωνήσουν οι υπουργοί του Eurogroup, στέλνει ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Δημήτρης Λιάκος.

Μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής» ο κ. Λιάκος σημειώνει ότι «οι θετικοί αναπτυξιακοί ρυθμοί, η αύξηση της απασχόλησης, το πλεόνασμα του ΕΦΚΑ και τα συνολικά δημοσιονομικά αποτελέσματα, δημιουργούν προϋποθέσεις επανεξέτασης του μέτρου».

Ωστόσο ξεκαθαρίζει πως «οποιαδήποτε πρόβλεψη περί αναστολής, χωρίς αποσαφήνιση των οικονομικών δεδομένων στο τέλος του έτους και την αναγκαία συνεννόηση στο Eurogroup, είναι άκαιρη».

Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ σημειώνει ότι τα δύσκολα για την οικονομία είναι πίσω αλλά η προσπάθεια και οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστούν χωρίς εφησυχασμούς.

Σε άλλο σημείο δηλώνει ότι βλέπει περιθώρια σταδιακής αύξησης των κατώτατων μισθών, λαμβάνοντας όπως λέει αρχικά υπόψη τα πραγματικά οικονομικά δεδομένα. Σημειώνει ωστόσο ότι δεν είναι εύκολη η αποκατάσταση των εργατικών δικαιωμάτων, καθώς όπως τονίζει «η ελαστικοποίηση της εργασίας είναι παγκόσμια τάση και θα χρειαστούν προσεκτικοί χειρισμοί».

Επίσης, τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής των εκλογών τον Σεπτέμβριο του 2019, λέγοντας ότι η προκήρυξη πρόωρων εκλογών σε αυτή τη συγκυρία δεν θα ευνοούσε την οικονομία.

Τέλος, αντικρούει τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση ψήφισε τέταρτο μνημόνιο, λέγοντας ότι η χώρα βρέθηκε αντιμέτωπη με έναν μεγάλο όγκο δημόσιου χρέους που πρέπει σταδιακά να μειωθεί και για αυτό υπάρχει ένας συμπεφωνημένος οδικός χάρτης, από τον οποίο προκύπτουν υποχρεώσεις αλλά υπάρχει και συγκεκριμένο πακέτο ελάφρυνσης για τη στήριξη της Ανάπτυξης.

Σχετικά Νέα