Δ. Κουτσούμπας: Προσπάθεια εξαπάτησης και αποπροσανατολισμού η πρόταση για σύσταση επιτροπής για τα εξοπλιστικά

Προσπάθεια εξαπάτησης και αποπροσανατολισμού, διαπιστώνει ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ως τον απώτερο στόχο της συγκυβέρνησης να προτείνει την σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τα εξοπλιστικά προγράμματα, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο, ότι το κόμμα του θα ψηφίσει υπέρ της συγκρότησής της.

 

Όπως εξήγησε, κατά την συζήτηση στην Ολομέλεια, έχοντας πλήρη συνείδηση, διαχρονικά, της αρνητικής εμπειρίας από τη λειτουργία και τα αποτελέσματα τέτοιων Επιτροπών, «δεν θέλουμε να υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για τις πραγματικές προθέσεις μας, να διερευνώνται διεξοδικά όλες οι υποθέσεις που ενδέχεται να περιέχουν σκοτεινές πλευρές και να δημιουργούν τυχόν υποψίες παράνομων δραστηριοτήτων».

Κυρίως όμως -είπε ο κ. Κουτσούμπας- γιατί θέλουμε και μέσα από την λειτουργία αυτής της Επιτροπής, όπως και σε άλλες υποθέσεις που εξετάστηκαν και αφορούσαν εξοπλιστικά προγράμματα, να αναδειχθεί η ουσία του πολιτικού, κυρίως, προβλήματος και των εκάστοτε επιλογών, που οδηγούν, στα πλαίσια αυτού του σάπιου συστήματος, στην διαφθορά και στην διαπλοκή. «Ζητήματα δυστυχώς που δεν έχουν σταματημό, όσο δεν μπαίνει το μαχαίρι βαθιά στο κόκαλο. Όσο ακολουθούνται ίδιες στρατηγικές επιλογές και πολιτικές, έστω από άλλους διαχειριστές» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας και επισήμανε ότι εάν ο λαός δεν αποφασίσει να πάρει τις τύχες στα χέρια του «και να ξεκουμπιστούν όλοι όσοι υπηρετούν το σύστημα της βαρβαρότητας, της απανθρωπιάς και των αντιλαϊκών μέτρων με μνημόνια ή χωρίς μνημόνια», θα συνεχίσουμε να βλέπουμε το ίδιο έργο.

Αναφερόμενος στην κυβερνητική πρωτοβουλία για την σύσταση Προανακριτικής, ο γγ του ΚΚΕ σημείωσε, ότι η πρόταση αυτή είναι μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού της εργατικής τάξης και των φτωχότερων λαϊκών στρωμάτων, που πλήττονται από τις πολιτικές της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Ταυτοχρόνως, είναι και προσπάθεια εξαπάτησης, προκειμένου η κυβέρνηση να δείξει ότι εκείνη έχει την πολιτική βούληση, σε αντίθεση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, να πατάξει τάχα τη διαφθορά σε όλα τα επίπεδα. Ακόμη, ο κ. Κουτσούμπας, διακρίνει πίσω από την πρωτοβουλία αυτή και μια προσπάθεια της κυβέρνησης, να αφήσει να καλλιεργείται η αντίληψη ότι για την εκρηκτική κατάσταση που βιώνει ο λαός μας, βασική ευθύνη φέρουν τα σκάνδαλα και όσοι συμμετείχαν σε αυτά ή τα ανέχτηκαν ή τα υπέθαλψαν κι όχι οι πολιτικές της κυρίαρχης αστικής τάξης και των συμμαχιών της.

«Όσο μεγαλύτερη γίνεται η σύγκλιση σε στρατηγικές επιλογές του κεφαλαίου, τόσο τα αστικά κόμματα θα γίνεται προσπάθεια να συγκρούονται για θέματα όπως η διαφθορά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δ. Κουτσούμπας, αιτιολογώντας πως αυτό συμβαίνει για να κρυφτεί ο πραγματικός ένοχος των συνειδητών επιλογών τους για ολόπλευρη στήριξη του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης.

Προσέθεσε επίσης, ότι η σημερινή συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα των εξοπλισμών, συνδέεται άμεσα με τον προσανατολισμό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας, το δόγμα χρήσης τους, τη συμμετοχή της χώρας στο NATO, την ΕΕ, τις αποστολές και τις επεμβάσεις τους.

«Αποτελεί κοινή διαπίστωση στον χώρο των στρατιωτικών και σήμερα αυτό είναι πιο έντονο, ότι βασικά οπλικά συστήματα και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις που πηγάζουν απ’ την ανάγκη υπηρέτησης των Νατοϊκών σχεδίων. Αυτό αφορά τόσο στο είδος, όσο και στον αριθμό οπλικών συστημάτων που αγοράζει η Ελλάδα» είπε ο γγ του ΚΚΕ. Επισήμανε επίσης, ότι το θέμα αντικειμενικά συνδέεται με τη γενική πολιτική κατεύθυνση, με στρατηγικές επιλογές των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της σημερινής των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, «όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις λένε ότι πρέπει να δούμε το θέμα της άμυνας της Ελλάδας ενταγμένο στις “διεθνείς υποχρεώσεις”».

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Νέα